Mötet med K-d Kommuns Kostchef

2010-06-14 22:21     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Till slut fick vi till ett möte (tack Helena o Matilda)!!!

Känslan varierade sig en hel del… Först ödmjukt, sen rätt så hett (när vi började prata kolhydrater!!!) och avslutade ödmjukt, så det kändes hyfsat bra i det stora hela!

Kostchefen är helt klart fettskrämd och är mycket för lätta och margariner! Hon påstod helt bestämt att tillverkningsprocessen av margariner var inte alls som vi påstod (se tidigare inlägg längre ner), utan att hon har varit på margarinfabriken och det gick inte alls till så (!) *suck, och skakar på huvudet*!

Det blev rätt hett mellan oss när vi ändå kom in på kolhydrater! Kostchefen var mycket bestämd att hjärnan MÅSTE HA KOLHYDRATER, hon ville inte ens lyssna på mig när jag sa att hjärnan BEHÖVER glukos och inte kolhydrater! Den diskussionen fick jag lägga ner ganska snabbt – ingen idé! Och ganska tragiskt att en kostchef är så dåligt insatt!

MEN i det stora hela så blev det ett positivt slut! Vi förstår ju att många vill ha lätta på skolorna, och så må det vara men vi vill att våra barn skall kunna välja bregott och att DET skall finnas på alla skolorna!

Detta gick hon med på!!! *SEGER* 🙂

Lite eloge till kommunen ändå, som mål till hösten har de sagt att skolmaten skall vara 75% hemlagad, närproducerad och ekologikst! Det kändes jättebra!

Nu är det att få föräldrar att förstå hur viktigt det är med bra och rätt fett! Tidningen nästa… 🙂

Matilda var riktig bra! Hon tog även upp faktum att rätt fett mättar, vilket ger nöjda barn som dessutom orkar koncentrera sig… Hoppas att det skapade liiite nyfikenhet hos vår kostchef iaf!

Mera fett till våra barn!!!!

Hur är det i din kommun?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »