Moniques Twitterkurs!

2011-02-11 8:28     Kommentera    Kategori: LCHF teori, Tips

Vad är twitter?

Varför skall man gå med där? Vill jag det? Så är det många som undrar!
Tom kostdoktorn.se Andreas skall ju gå kurs hos mig 🙂 skrv han på sin sida! *ler*!

Jag gick med i Twitter för några år sedan men fattade aldrig vitsen med det hela. Sedan fick jag ‘snabbkurs’ av en god vän i London och då började jag twittra på riktigt!

Jag erkänner – det är riktigt ROLIGT!!!! Och jag lär mig massor¸ får tillgång till vilken information jag vill¸ forskning¸ kan se vad andra inom lchf eller ‘low carb’ eller ‘paleo’ (stenålderskosten i USA) säger och tycker.

Facebook &/eller Twitter

Facebook har jag bara för vänner och bekanta. Jag lägger aldrig till folk på fb som jag inte ‘känner’. Det håller jag mera privat.

Men twitter är tvärtom.

Här VILL ‘man’ ha många som följer en. ‘Man’ vill följa andra intressanta personer eller företag för att lära sig och för att ‘man’ är intresserad av kanske ett ämne man har gemensamt¸ som tex lchf.När du skriver på twitter så kan du sätta ett ‘#’ före ett ord eller ämne: #lchf då hamnar den i ett ‘stream’ med andra som använder det ordet. Du kan även hitta på egna ord med ‘#’ framför som då blir oxå ett ‘stream’. Det är roligt¸ folk hittar på komiska ord¸ desto roligare desto flera läsare och mera skratt blir det. Ett vanligt ord är tex ‘#fail’ när något går snett. Eller som jag använder ibland ‘#happymom om mina barn har gjort ngt kul och jag har twittrat om det.

Längst upp på twitter sidan så kan du söka. Där skriver du ett ämne som du tex är intresserad av som LCHF. På sidan kommer alla som har nämt ordet lchf upp. Då kan du börja följa dessa om du vill eller bara se vad folk skriver om ämnet!Du kan även längst upp skriva i ett program på tv som du gillar. Jag brukar skriva ‘Halv8’ eller ‘mel2011’ (glöm inte ‘#’ före om du skall sedan skriva om ämnet/programmet i din feed för att den oxå hamnar under ämnet för andra intresserade att läsa). Under programmet kan du då följa vad andra säger och tycker om just det programmet – live. Detta är verkligen kul¸ och underhållande. Inte minst på lördagarna nu med melodifestivalen. Jag som är helt ointresserad av att se programmet gör det bara för att läsa alla roliga o härlig kommentarer på twitter! Testa!!!
RT betyder ‘retwett’ då kan du ‘retweeta’ någon som har sagt eller skrivit något bra. Tryck bara på RT. Detta är alltid bra och trevligt när folk gör. Då hjälper du sprida ett budskap som du själv gillar.
#ff kan man skriva före ett twitter namn på fredagar bara! Det heter ‘follow friday’ då kan du tipsa andra om en bra twittrare. Innan du nämner någon annans twitternamn på twitter så måste du alltid ha en ‘@’ för namnet oxå. Tex ‘ #ff @moniquelifzone’ om du skulle då skriva om mig. Som exempel bara.
Nu är det bara att gå in¸ starta ett konto och börja ha kul! Min adress på twitter är:Kom och vara med…

Har du flera tips så skriv G?RNA under kommentarer nedan. Jag kan långt ifrån allt om twitter så jag tar tacksamt emot tips.
Skriv gärna även ditt twitternamn så kan jag följa dig. Har du en bra ‘stream’ att följa så skriv även det med.

Jag brukar alltid kolla på ämnen:

#lowcarb
#lchf
#pale
#health
#coconutoil (allar ord under ämnen är ihopsatta som ett enda långt ord) 🙂

MoniqueLifezone – häng på o börja följa!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »