Mitt kolesterol är så högt¸ jag måste sluta med fettet’

2011-08-18 10:01     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Min mamma är både kort och väldig överviktig. Hon har hoppat på och av LCHF kost under några år. Hon är sockerberoende. Hon tröstäter. Hon har det svårt helt enkelt. Och hon är mycket ensam.

Mamma lider av högt blodtryck och hjärtsvikt¸ svårt att andas¸ svårt att sova och mycket svullna ben (vattenansamling).

I feb började hon på strikt LCHF! Då var botten nådd för hennes del. Om hon skall leva några år till så sa jag att hon måste ändra sina kostvanor!

Det gjorde hon! Det blev strikt LCHF¸ hon rasade 6kg väldigt fort och svullnaden försvann¸ andningen blev bra och hon började sova under nätterna. Alltså en väsentlig skillnad i hennes hälsa på bara några veckor…

Men sakta men säkert blev det lite kaka här¸ fika där¸ brödbit hit och bulle dit. Jag tror att när hon väl börjar må bra och ser resultat så börjar hon belöna sig med ‘fel’ saker.

Igår ringde hon helt uppgiven!

Högt kolesterol

Efter senaste blodtagningar så hade hon fått ett brev från läkaren att hennes kolesterola var jättehögt¸ ligger på 8¸ och att den skall ligga under 5! Så han ville sätta in statiner¸ medicinera!

Hennes direkta respons var: ‘Jag måste sluta med allt grädde och smör¸ se vad högt mitt kolesterol har blivit!’ Mitt svar var: ‘Det är inte grädde och smör du skall sluta med det är mjöl¸ socker¸ stärkelse!’
Jag avrådde henne helt ifrån medicinerna oavsett! Statiner skall hon inte ta! Nu har hon begärt ett APOkvot så får vi se vad den visar. Men en sak är jag helt övertygad om socker o stärkelse måste bort!

Läs vidare här:

?Högt kolesterol är ofarligt för kvinnor och friska män?

Snabbkurs i kolesterol!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »