Majonnäs: Vare eller icke vare??
Jag verkligen älskar majonnäs. Jag vet att det är gjort på olja och att oljor är omega-6 rika¸ men jag har resonerat som så att jag äter inte oljor annars. Jag gör all mat i kokosfett eller smör. Så majonnäs är ju ok. Men efter vistelsen i USA har jag börjat fundera lite…
Det jag har lärt mig av alla som äter Paleo (ren stenålderskost) bla från Ancestral Health Symposium i USA – är att de äter inte majonnäs.
Detta pga alla vegetabiliska oljor!
Vilket i sin tur är pga överskott av omega6 (ger inflammationer) och kanske även av andra anledningar¸ framställning?
Jag skall ta en fundering med mig själv :)…
Jag undviker för övrigt alla oljor och framförallt solrosolja som är EXTREM hög i omega-6!
Tips: Tänk på att inte köpa tonfisk i olja eller soltorkadetomater i olja – det är alltid den billiga solrosoljan som används!