LCHF – inte bara mera fett o mindre kolhydrater!

2010-05-15 8:32     Kommentera    Kategori: LCHF teori

LCHF kost är inte bara att byta ut kolhydrater mot fett. Det handlar även om att leta, hitta och använda bra råvaror. Gärna ekologiskt, varor med mindre tillsatser, utan E621 framförallt, utan tillsatt socker och av bra kvalité.

Självklart är jag medveten om att många av dessa varor är dyrare än ‘vanliga’. Alla har inte den ekonomin att köpa det. Det har jag full respekt för! Jag som har en familj som består av 5 personer har inte råd att köpa ‘naturbetes kött’ tyvärr. Men ibland så gör jag det, för att få det där lilla extra då och då.

Men det de flesta kan göra är att se upp för E621 och ’tillsatt’ socker i matvarorna. Det är ju så att innehåller maten E621, tillsatt socker och andra konstigheter så är det oftast billigare märken – men hur är då kvaliten? Vad får vi då i oss genom denna maten? Hur mår kroppen i längden av för mycket sådan mat? Vad kostar inte det så småningom?

Bara lite tänkvärt, så här en lördag 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »