LCHF glass o fredagsmys

2013-04-19 11:22     4 Kommentarer    Kategori: Barn, LCHF teori

IMG_1032

 

Jag får en del frågor om denna glass, är den ok? Enligt mig: Nej! Sockerfri men ej sötningsfri och inte så fet heller. Men visst kanske bättre än andra alterntiv…

Jag gör egen glass (typ 2 ggr/år) i en glassmaskin med ägg, grädde och vanilj. Ikväll blir det ev med lakritspulver i, en gnutta… Vi får se! Men jag tror att om man vill ha en LCHF glass så är en investering i en bra glassmaskin ett bra alternativ, det blir riktigt gott o gräddigt!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • Alvestaglass sötar numera med steviolglykosider istället för med acesulfam K (som varianten på din bild). Säger inte att glassen är bra ändå. Bäst är hemmagjord glass för oss som är känsliga (men även för de som inte är känsliga). De som inte är känsliga kan dock unna sig färdigköpt glass då och då. Jag rekommendera någon ren glass dvs. utan tillsatser. Finns Guteglass och två sorter (vanilj och jordgubb) från Häagen Dazs som inte innehåller tillsatser (finns fler). Sockerhalten i Guteglass ligger på 35%.

 • En riktigt snabb glass som nästan blir godare än i en glassmaskin är att hälla frysta hallon (eller andra bär) i en mixer alt matberedare och så hälla på ovispad grädde. Går säkert med andra mejerivaror också. Kanske kokosgrädde vore ett bra alternativ. Det viktiga är att bären är frysta. Sedan köra ihop allt. Är det för hårt så ha i mer vätska. Blir väääldigt gott!

 • Tips på bra glassmaskin?????
  Vi har tittat lite men ej bestämt oss för någon.
  Nu är det ju snart sommar och förhoppningsvis varmt så det kan va gott
  med lite svalkande glass nå’n gång… =)
  See You! =)

 • Det är så lurigt när det står sockerfri!

  Jag var på apoteket igår. Då läste jag på innehålldeklarationen på påsarna med halstabletter som hängde vid kassan. Det stod sockerfri mycket tydligt på påsen.
  Men inte var tabletterna kolhydratfria! 97 g kolhydrater var det! Isomalt och en massa annat jox i.

  Jag lagar sällan dessert. Kanske en chokladmousse nån gång eller bär med grädde och kanske lite riven mörk choklad över. Men oftast äter jag mig mätt på mat. Det är även gott med ostbricka om man vill ha dessert.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »