LCHF-bantning en hälsofara för barn. är det?

2011-05-27 10:33     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Som 12 åring gick jag med i viktväktarna för första gången. Katastrof¸ det är det ordet jag idag kan koppla ihop med upplevelsen.
Jag skulle inte äta det ena o inte det andra! Jag kände mig hungrig¸ deppig¸ trött¸ och sötsugen. Hela tiden. Jag skulle träna. Det gjorde jag. Men jag fick äta hur mycket vv godis jag ville – dessa godisar i mängder med färger (?) och kemiska ämnen.

DET var ok!

Jag gick INTE ner i vikt!

Idag när jag ser tjocka tonåringar så tänker jag¸ varenda gång¸ åh om bara hon/han visste hur gott och bra man kan äta och må toppen plus bli av med extra kilon… Så många gånger skulle jag vilja prata med dessa unga¸ vill hjälpa på ett sätt jag VET fungerar. Tänk att kunna äta så god mat¸ näringsrikt¸ naturlig kost och samtidigt inte vara hungrig eller sötsugen. Alls!

Lena Olovsson¸ kostrådgivare¸ LCHF Nolaskogs¸ skall hjälpa ungdomar att hitta ett bra sätt att äta¸ Att lära dem hur dem kan bli av med sötsug¸ läskdrickande- & chipsätande fredagar (och lördagar o alla andra dagar). Hur dem kan få mera energi och hur livet kan bli så mycket enklare och hälsosammare. Jag tänker: Om jag hade fått den möjligheten som barn eller tonåring – då är jag helt övertygad om att jag hade haft ett helt annat liv idag!

MEN idag på twitter så läser jag om en journalist¸ Anna Basén om hur hon kommer skriva om detta i Expressen.

Här är hennes tweets:

Anna Bäsén föräldrar: tvinga inte på barnen era extrema trenddieter! Jag krönikerar om LCHF-läger för barn i dagens Expressen.
Anna Bäsén – bantning en hälsofara för barn. Jag krönikerar i dagen Expressen om Annika Dahlqvists systers galna fettläger för barn.

Mitt inlägg/svar/respons:
MoniqueLifezone

@AnnaBasen: Och HUR exact är det en hälsofara??? Hoppas du stödjer det du skriver m pålitlig forskning! Dessutom är det ‘ok’ att barn äter godis¸ dricker energidryck¸ chips mm men att äta riktig näringsrikmat = farligt! ? AnnaBasen Anna Bäsén

@MoniqueLifezone: du kan ju börja med att läsa texten. Men det kanske är för jobbigt för dig?
Om du vill följa det många skriver om just LCHF på twitter så tryck på ‘Tweet fågeln’ ovan! Om du vill följa dialogen med ovannämd journalist och bla mig. Detta var bara början¸ sedan blev det patetiskt och otroligt barnsligt!

Red. 2013/02/18
Tyvärr så har alla kommentarer till detta inlägg försvunnit iom flytt från min gamla blogg till den nya som används idag…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »