Kostdoktorn om matrevolutionen i Norge

2011-09-29 15:51     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Andreas ‘kostdoktorn.se’ Eenfeldt höll i en mycket bra och pedagogisk föreläsning. Jag har hört Andreas ett antal gånger¸ och jag med flera har sett hans slides om USA’s fetma ökning när landet ‘byter’ färg under några år för att visa hur fetman ökar och sprider sig.
Men i Bergen var det inte många som visade sina händer när han frågade om de hade sett dessa bilder. Så det var varklegen en sus i publiken när han förklarade fetmaökningen. Bara 32% av USA’s befolkning är idag normalviktiga!

Jag tycker alltid hans förklaring till att äta mindre fett = mera kolhydrater vilket leder till mera insulin och mera fetma. Ganska enkelt! Men att vissa kan komma undan med mindre fett och mera kolhydrater som tex folk i Asien. Det förklarar Andreas med att han tror det beror på att de äter mycket ris MEN har dock inte bytt ut fett mot kakor¸ glass¸ bröd¸ mjölmat¸ läsk¸ juice – alltså massor av socker. Dessa bryts ner snabbare¸ mera insulin och känsliga personer blir då överviktiga.
Det var extremt varmt i lokalen och överfullt! Tom 2 personer satt och delade en stol. Så visst är en matrevolution på gång i Norge!

Tittar man på statistiken på Google och resultaten på olika bantningsmetoder:

Lavkarbo
Vektklubben
Slanking
Fedon
Grete Roede

Så har lavkarbo ökat extremt mycket den senaste tiden. LCHF i Norge kallas för lavkarbo¸ sedan är jag lite osäker om det innebärr ‘high fat’ i samma bemärkelse som i Sverige¸ men det verkar så.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »