Korvens vara eller inte vara!
Korv är enkelt och lättsamt att laga till dessutom finns det variation med alla olika ‘korvrätter’!
Men vilken korv skall man välja?
Nästan alla korvar innehåller ngn form av mjöl¸ oftast potatismjöl och socker¸ smakförstärkare (E621¸ jästextrakt) är också vanligt förekommande.
Jag köper gärna Italienska korver som är supergoda att göra grytor eller korvstroganoff på! Annars letar jag upp den som har mest kötteinnehåll¸ så mycket fett som möjligt och minst mjöl/socker och INGEN smakförstärkare!
Min 6 åring får med sig en korv 90%kött¸ till skolan varje dag istället för frukt¸ och ibland med frukt.
(Korven gör att blodsockret inte åker upp lika mycket som om hon åt enbart frukt.)
Vi har alltid korv i frysen¸ inte min favorit men i nödsituationer och i ‘bråttomstunder’ så fyller det en bra funktion…
?ter du korv? Vilken isf?
För barn tycker jag korv (riktig korv) är ett super mellanmål! 🙂