Hur mycket smör…?

2011-08-30 12:30     Kommentera    Kategori: LCHF teori

… skall man steka i?

Rikligt säger jag! Vad är då det??? 🙂

Till mina omeletter (stekpannan ovan) så använder jag lätt 20-40g smör! Till champinjoner som suger åt sig¸ och blir goda och krispiga av smöret¸ har jag minst det dubbla!

Till grytbitar eller annat kött¸ ca 50g¸ och blir det torrt i pannan så har jag i mera.

Försöker hålla mig till kokosfett när det gäller stekning¸ men den tar alltid slut så fort (?) och då blir det smör.
Kokosfettet är den mest värmetåliga fettet som finns¸ därefter smör. Men när smöret blir brunt då har det varit för varmt för länge och det oxiderar¸ bildar då transfetter 🙁 så var försiktiga! 🙂

Efter smör är det rapsolja som man kan steka i¸ oxiderar dock snabbare. Olivolja skall man aldrig värma upp!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »