Hitta inspiration till träning

2012-01-24 11:17     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Alla är inte motiverade att träna, många har svårt att komma igång.
Hur kan man då tänka?

Mina tips för att komma igång OCH orka fortsätta…

Hitta rätt träningsform
Vad gillar du att göra? Dansa, springa, promenera, simning, vattengympa, tennis, badminton, innebandy…. Vad är det som lockar dig. Eller kanske något nytt du är sugen på att testa? Tex styrketräning…

Våga
Våga testa olika saker för att hitta det som passar dig. Fråga en kompis att hänga med, då kan ni peppa varandra.

När

Som du kanske har hört eller läst så frigörs endorfiner (må bra hormon) när man tränar, kortisol (stresshormon) sänks och man mår bra.

Men oftast så krävs det 6 veckor av träningskontinuitet för att endorfiner ska frigöras tom FÖRE träningspasset. Alltså har man ‘svårt’ för att komma igång, så hjälper det att ‘stå ut’ i 6 veckor… När dessa veckor har gått så är det mycket enklare att hålla igång. Då ‘vill’ kroppen själv, för att beskriva det på ett enkelt sätt.

Jag har själv haft en seg träningshöst, segt att ta mig till gymmet (inte segt med mina Zumbapass)… Nu i 2012 har jag tagit mig iväg regelbundet, (det går lite snabbare för mig som är van att träna, kanske 2-3 veckor) så frisläpps mina endorfiner redan vid tanken på dagen att jag ska träna på kvällen. Jag blir mentalt peppad av min egen kropp.
För många får man den känslan som jag, eller när man packar väskan inför träningen, eller när man är framme vid stället där man ska träna eller först EFTER träningen.

Hur fungerar det för dig?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »