Frukt i skolan? Nej tack!

2010-01-25 22:17     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Igår var jag på ett informationsmöte på min dotters blivande skola!
Det pratades om hur förskoleklassen såg ut och hur dagarna flöt på… ‘so far so good’. MEN sen sa ena fröken ‘alla barnen har med sig frukt varje dag till förmiddagens mellanmål….’ Um, vänta, va???

Nej – inte min dotter tänkte jag! Här skall inte blodsockertoppar åka berg- och dalbana på förmiddagen, påverka koncentrationen och försörja henne med en mängd fruktos! Nej tack!

Jag ställde frågan om denna frukten, om föräldrar fick skicka med annat än frukt (skulle givetvis inte fråga utan bara säga…) men försiktig som jag är (iaf i början..) la jag fram det som en fråga. Svaret var nej att personalen ser helst att alla barnen har med sig frukt! Då sa jag, men jag som förälder bestämmer och ser att mitt barn INTE äter frukt på förmiddagen… Nu var jag laddad! 🙂 Frökens svar blev, nej kanske det är ok med en riskaka istället! (HAHA!!! ) Vi tar detta sedan sa jag!

Givetvis pratade jag med rektor efterråt och hörde mig för om bregott eller margarin, lätt eller full fett etc… Det var iaf bregott!!! *pust*!

2 Andra föräldrar kom fram sen och kände igen mig från bloggen och var så glada att jag lyfte frågan om kosten! Skönt – det finns support ‘out there’!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »