Frukost eller inte frukost?

2015-05-25 8:50     2 Kommentarer    Kategori: LCHF teori, Måltider

Frukostens vara elle icke vara, det är frågan. Det här med periodiskfasta verkar har lagt sig lite.

Hur ska man göra? Vad är rätt? Vad ger bäst resultat? Vad funkar för ‘mig’?

Det kan bli en hel del frågor. Jag tror det viktiga är att följa sin egen kropp och känsla. Min erfarenhet visar att många som äter frukost, en fet sådan, äter betydligt mindre mängd mat resten av dagen. Många som skippar frukosten äter mycket och fort när det är dags för lunch, för de är de vrålhungriga. Många trivs bra med att skippa frukost och äter helt normalt resten av dagen.

Jag tror du ska lyssna på din kropp:

 • Är du hungrig på morgonen?
 • Är du känslig för hunger? (vill ha mat o kan inte vänta t.ex)
 • Är du sötsugen eller snackssugen på dagen?
 • Tänker du ‘onormalt’ mycket kring mat och det du ska tugga på nästa gång?

  Svarar du ja på dessa frågor, då kan det vara så att du är en frukost människa. Att din kropp mår bäst av en frukost på morgonen eller förmiddagen.

  Svarar du nej på frågorna ovan då kan du lika gärna skippa frukosten och äta när du blir hungrig sen.

Själv skippar jag oftast frukost, tar lite fettkaffe under förmiddagen. MEN ibland så känner jag för att äta en frukost och tycker även att jag äter mindre då resten av dagen. Vad som är rätt och fel kan bara varje individ avgöra. Men det är värt att fundera över!

Nu vecka, ny måndag, nya utmaningar! Ha en härlig vecka, med eller utan frukost!

Hur är det för dig?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

 • Jag har provat i flera omgångar med att hoppa över frukosten och äta först vid lunch kl 12, men varje provförsök har jag lagt ned efter någon vecka, det funkar inte för min kropp! Visst förlorar jag nått kilo, men jag förlorar också en massa energi så jag inte orkar träna till exempel, eller ta hand om mitt barn. Dessutom blir jag jättehungrig i flera dagar efteråt. Och då känns det fel att fasta, många menar ju att fasta ska ha motverkande effekt.

  Jag tror som sagt att det är väldigt mycket upp till var och en, hur ens vardag ser ut och hur ens kropp fungerar. Att äta någorlunda regelbundet och tre till fyra måltider om dagen med måttlig LCHF är det som fungerar allra bäst för mig, just nu i alla fall, med småbarn i familjen och heltidsjobb.

  Tack för en fin och inspirerande blogg och dina kokböcker som jag använder flitigt!

 • Under nästan 2 års tid har jag skippat frukosten för jag blev inte hungrig till lunch, men åt lunch ändå (socialt på jobbet, lunchrast).
  Sedan har jag funderat mycket på stress och kortisol och binjurarna och äter nu frukost nästan varje morgon sedan en månad eller så tillbaka.
  Så, jag är ambivalent. Tänker att det finns inget rätt eller fel och att det också kan variera över tid för samma människa!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »