Fibrer… ja eller nej?

2011-04-26 10:43     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Jag säger alltid att om vi äter mycket fibrer så är det som att gnugga sandpapper på ett öppet sår.

Våra kroppar tål inte fibrer i den utsträckning som folk äter det idag.
Många som har magproblem blir rekommenderade att äta mera fibrer – MEN hur kommer det sig att dessa inte blir bättre eller bra i sina magor då???

H?R kan du läsa artikeln om ämnet i SvD!

Barn¸ framförallt småbarn får i sig alldeles för mycket fibrer… Fullkornsbröd¸ fullkornspasta¸ fullkornskorvbröd¸ fullkornsflingor¸ fullkornsgröt¸ mm. Och inta att prata om fullkornsvälling!!!

Det är bättre med mera fett och mindre fibrer (men heller vitt pasta med lång koktid än fullkorns varianter för barn upp till 10 år). Men helst dra ner på allt vitt oxå! Barnen får i sig det dem behöver om dem äter naturlig mat¸ bra råvaror¸ ägg¸ grönsaker och fett.

Nej tack till allt sådant *pekar ovan*! Undvik detta till ditt barn!

Mera naturlig mat till barnen! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »