Fet kaffe jämföres med kolhydratsrik/fettfattig pulverkur

2012-08-20 18:43     80 Kommentarer    Kategori: LCHF teori

Det dyker upp lite diskussioner ibland om olika val folk gör.

Är det LCHF, är det inte? Är det ok, är det inte? Är det extremt, är det inte? Är det nya bantningssätt, är det inte?

Vad ska man tro, vem har rätt?

Just nu har jag blivit bombarderad med mail om en diskussion som pågår angående Bullet kaffe, som bland annat jag förespråkar. Jag väljer att hålla mig utanför diskussionsforumen då jag upplever att nivån blir snabbt väldig låg.

Jag står för att Bullet kaffe är ett bra alternativ för den som vill:
Öka fettintaget
Öka fettförbränningen
Inte är en ‘frukostmänniska’
Vill göra det enkelt för sig på morgonen/dagen
Vill bli mätt och slippa sötsug och hungerkänslor under några timmar

Redigera text Ram Ändra bild Bildredigerare Radera

För att inte läsare ska bli uppskrämmda av den kritiken eller ifrågasättande om bullet kaffe så vill jag tydligöra vilken kritik som sprider sig.

Påstående:
Att bullet kaffe liknar pulverdiet/kur så som Cambridge/Nutrilett
FEL
Dessa pulverkurer är kolhydratsrika och fettfattiga, de är  måltidsersättningar och användes istället för mat, helst hela dagar, alltså man undviker att äta mat utan man endast dricker ‘soppor’.

BK kan man ta om man inte vill äta frukost, man kan ta det i samband med träning, man kan ta det för att enkelt få i sig fettet som kanske kan bli svår att få i sig i nästa måltid, osv. Tanken är inte att ersätta alla måltider med bullet kaffe.

Påstående:
Att kroppens mättnads funktion skulle gå sönder efter några år.
FEL
Hur kan kroppens mättnads funktion gå sönder? Det finns ingen vetenskaplig grund alls för detta påstående. Då vill man säga att fett är farligt. Och vi inom LCHF vet ju att så är inte fallet.

Påstående:
Magic Bullet Coffee är absolut inte LCHF. Det är ännu en bantningsmetod i klass med Xtravagansa, Helsingörspiller och Flygvärdinnedieten.
FEL
Många inom LCHF förespråkar fett i kaffet eller i teet för att just kunna, på ett enkelt sätt, öka fettintaget, då det är oftast där många missar och istället ökar proteinintaget. . Det finns ingen likhet mellan Bullet Coffee och ovannämds bantningsmetoder. OM vissa använder bullet coffee som bantningsmetod och uteslutar all näringsrikt mat för övrigt, så visst. Men VEM förespråkar det?

Ursrpungligen så uppfattar jag att Magic Bullet Coffee härstammar ifrån här. Många på low carb cruise i våras pratade väldigt varmt om kaffet med mycket fett i, att de (äntligen) fick bort sötsuget och fick en bättre mättnadskänsla OCH började gå ner i vikt (för de som hade det som mål).

Min (korta) erfarenhet av kaffet är bara positivt. Jag har aldrig varit en frukostmänniska, inte ens som barn! Men under mina 5,5 år på LCHF så har jag både lärt mig och vant kroppen att äta frukost, och tycka om det. Men den senaste tiden så har jag testat bullet kaffe, inte varje dag, men ganska många dagar och trivs otroligt gott med det. Det är så enkelt, jag är nöjd och kan då äta lunch med barnen på förskolan kl 11.30 om jag vill det. Innan så var jag alltid för mätt för att äta lunch då pga min frukost.

Jag mår prima!

Många klarar inte av fettet i den mängden, men det är bara att anpassa till sin egen kropp och tycke. Mindre smör funkar jättebra, utan kokos funkar jättebra, med bara grädde funkar för många…

Som jag brukar säga, man måste testa sig fram till det som funkar för en själv, trivas med det och sedan är det bara att njuta. Lita på er egna kroppar! Låt er inte skrämmas eller övertygas om något annat!

Kram på er! Monique

TILLÄGG:
Jag har blivit ombett att länka till varifrång texten ovan är skrivet.
Hade inte tänkt det först, men förstår att några undrar. HÄR är inlägget som har skapat rätt mycket debatt idag på på bloggsidor och fb.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

80 Kommentarer + Kommentera

 • Hej!
  Tusen tack för ditt svar!
  Jag har fastnat för det totalt! hahhahah bättre än grädde i kaffet!
  Ok, jag har frestat med 2 st…Mättar super bra.. jag har ganska långa dagar så det passar perfekt att dricka det!
  Jag har druckit den på morgonen och ett kokt ägg med smör.. för jag har tränat efteråt 🙂
  Din blogg är grym och man får massa inspiration! 🙂
  Tack det samma!! 🙂

  • Låter ju jätte bra! Tack för kommentaren om bloggen *Jippii* 🙂
   Trevlig helg Anna!

 • Hej!
  jag älskar Bullet kaffe! 🙂

  Jag undrar hur många du dricker per dag?
  Du har en toppen blogg!
  Ha det gott!
  Anna

  • Jag med älskar det! Så gott! Tycker det är godare än kaffe med grädde numera! 🙂

   Jag dricker en kopp om dagen, på förmiddagen.
   Kul att du gillar bloggen, TACK! 🙂

   Trevlig helg Anna!

   • Hej!
    Jag har hållit på med LCHF ca en månad och tycker det är toppen.
    I dag tog jag för första gången Magic Bullet Coffee, och jag tog det EFTER att jag ätit en LCHF-lunch.
    Var det dumt?
    Rekommenderar du att man byter ut frukosten mot kaffet?
    Hoppas på svar!
    Eva

    • Tror inte något är dumt med det! 🙂 Men misstänker att du blev jättemätt och står dig tills imorgon *SMILE*, nej då, men det kan ju bli väldigt mättande ihop med lunch. Känn efter.

     Jag rekommenderar verken det ena eller det andra. Utan man ska själv känna efter vad som känns bra och vad som passar dig och dina behov. För många funkar det toppen med bara kaffe på morgonen och skippar frukost för andra både och…

     Testa dig fram… 🙂

     • Tack för ditt svar! Faktum är att jag inte har ätit något se´n dess, så det blir nog som du skrev, jag klarar mig bra tills i morgon!!
      Glad att jag hittade din sida, jag kommer att läsa och lära!
      Trevlig helg!

     • Ler stort. Förstod det! 🙂

 • Anne: Dr John Briffa var en av föreläsarna på LowCarbCruise 2012 där Monique och jag mfl även hörde dr Jeff Volek, dr Eric Westman, dr Mary Vernon mfl mfl.
  Det finns många moderna och även pågående studier som talar om det vi på olika sätt tar del av och även tillämpar.

 • Om nu nån undrar så är den studie Anne skriver om sökbar via Pubmed;
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=(high-fat)%20AND%20hatori
  Och vill du söka själv (även tips till Anna H)
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

  • Tack Cissi! 🙂

 • Hej Monique.
  Har länge funderat på vilken LCHF kokbok jag skall köpa för hela familjen.
  Din eller Annas var inne ett tag på att köpa båda.
  Men nu står det helt klart för mig att det givetvis blir en signerad bok jag köper ifrån dig.
  Du har helt klart runsrena och intressanta tankar och ideer och försöker inte pracka på någon några åsikter likt en gammal dietist som inte kan ta in ny fakta.
  Så snart lägger jag ett köp på din bok.
  Tack

  • 🙂 Ser fram emot att signera en kopia till dig! Den ÄR bra och har underbara bilder (och recept) 😉
   Tack tack…

 • Som uppfòljning till Cissis kommentar kan jag hàr ge ànnu ett exempel pà en studie (àven denna pà mòss) som visar att intermedient fasting, dvs att man àter ALL mat fòr dagen under ett “fònster” av bara nàgra timmar (dvs att man àter REJALT da) leder till MINDRE leptin-resistens, samt en rad andra hàlsofòrdelar (inkl. viktnedgàng fòr de som àr intresserade av det).

  Dessutom stàr det, som pà sà mànga andra stàllen, att den kost som hòjer insulin (vilket àr kopplat till leptin som jag fòrstàtt det) àr kolhydrater (ev mkt protein). Aldrig har jag sett att fett har nàmnts.

  Som jag har fòrstàtt det àr alltsà insulin och leptin àr relaterat (eller har jag fel hàr?). Hur kan dà ett màl mat bestàende av bara fett (ja t.o.m. 70 gram), som alltsà inte alls hòjer insulinen, *hoja* leptinresistensen?

  —-
  Referens:
  http://www.drbriffa.com/2012/05/17/mouse-study-provides-support-for-the-concept-of-intermittent-fasting/

  Citat, urval:

  “In this study, mice were fed in one of two ways. One group of mice were allowed to eat as much as they liked night and day. Another group, however, had their eating restricted to just 8 hours every 24-hour cycle. The mice ate the same type of diet, and ended up consuming the same amount of calories too. However, the impact on the two groups of mice was different in a number of ways.
  For example, those mice with restricted eating ended up weighting significantly less than the other mice. Insulin functioning was improved too (improved insulin sensitivity is generally taken as a good thing and something that would help reduce the risk of weight gain and chronic diseases including type 2 diabetes over time). Functioning of the hormone leptin was improved too, which is important as this hormone is known to help speed the metabolism (and may suppress appetite too).
  The mice that were restricted in their feeding has lower levels of inflammation. This is perhaps important because inflammation is believed to impair the functioning of both insulin and leptin. These mice enjoyed relative protection from liver damage too.”

  • Intressant eller hur?! Läser du oxå John Briffas blogg? En härlig typ han! 🙂
   Tack för kommentaren…

 • Monique! Härligt med dina åsikter om mbc osv 🙂 Som föregående kommentator tycker jag att näringsinnehållet i buller coffee är av intresse. Jag skulle vilja läsa ett blogginlogg från dig om näringen i bc för att bemöta kritiken att ekologiskt, “gräsbetat” smör, kokosolja och kaffe som ersättningsmål för t.ex frukost och lunch i längden skulle leda till näringsbrist. Är bc så näringsfattigt (få näringsämnen) att man riskerar att få näringsbrist om man fortlöpande ersätter ett frukostmål på bc med t.ex ägg och bacon som är en vanlig lchffrukost?

  • Det är inte frågan om att ersätta ett eller flera mål om dagen. Vissa tar både bulletkaffe o äggfrukost. Vissa äter ingen frukost och dricker bk (jag bla.) men att folk byter ut flera mål om dagen, det vet jag inte var den informationen kommer ifrån.

   Omöjligt att få näringsbrist för att man dricker bk på morgonen och inte äter en måltid! 🙂
   Läs gärna svaret från Cissi – mycket ingående och informativt (samt lugnande för den som är orolig)

 • Lite svar till Anna och stöd till Monique, jag orkar inte läsa din sk expert blogg Anna;
  Vad gäller blod ph, är kroppen oerhört duktigt på att reglera detta med vätejoner (som det finns gått om i kroppen), i (medicinsk) biokemi (10 poäng på universitet räcker, även om jag har betydligt mer), kan man hitta utförligare svar hur detta i detalj går till. Drastiska ökningar eller sänkningar är däremot viktiga att behandla, men det vi pratar om med blodketone mätningar är inte den typ av nivåer, utan snarare fasteliknande nivåer ev lägre troligen.
  Hittade en intressant studie på råttor (många metabola studier är just på råtta) visade att man kan reversera leptin resistens med sockerfri diet – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=leptin%20resistance%20sugar-free
  om detta har nån betydelse för människor, mja som vanligt svårt att säga tills man prövat, men synen på vad som orsakar fetma och kanske även leptin resistens har eller håller på att ändras.
  Att dra slutsatsen att en hög dos fett i en måltid skulle orsaka cholecycystokinin (CCK) resistens är väl lite väl magstark, när man int ens vet exakta orsaken till leptin resistens, i så fall får man väl fundera på om ett mycket högt fettintag skulle orsaka sk CCK resistens, i alla fall klent utbud med forskningsartiklar på CCK resistens (i alla fall i Pubmed).
  Jag kan hålla med om att det inte finns några quick fix och att detta inte är någon sådan, som vanligt kommer vissa välja detta av fel orsak, men det är inte samma sak som att skriva i andan alá Daily Mail, Aftonbladet, lite mer nyanserat och sansat borde väl kunna begära av en lic kostrådgivare.

  • TACK Cissi! Vad duktig du är, verkligen! 🙂

 • Sten Sture Skaldeman har ett sätt att räkna på som han kallar Ratio eller kvot, vilket är fett/protein+kolhydrater. Han rekommenderar att man skall ligga på 1,2 om man har en normal övervikt och ca 2 om man har 50 kg övervikt för att minska i vikt. Bullet kaffe ger ett Ratio på över 28 och det låter inte nyttigt. Man äter förvisso mer nyanserat under dagen så den totala kvoten blir lägre, men absolut för hög. Jag vet inget om hur kroppen reagerar, detta är bara mina funderingar.

  • Jag kan aldrig tänka mig att SSS skulle vara emot kaffet med fett i! 🙂

 • Jag har ànnu inte fàtt svar pà huruvida 70 gram fett eller mer, intaget i samma màltid, kan leda till leptinresistens och/eller rubbade leptin och CCK-nivàer (hormonnivàer). Eftersom jag àr lekman har jag svàrt att helt avgòra vilken information som àr “ràtt” och “fel”. Och eftersom jag sjàlv àter sà pass mycket fett pà morgonen vill jag veta om detta stàmmer, sà att jag kan sluta med det om det àr farligt fòr hàlsan (làngsiktigt).

  Pàstàendet motsàger dock annan information jag hittat pà nàtet, fràn andra low-carbare (internationella), samt fràn citerade forskningsròn. Dàrfòr stàller jag mig undrande.

  Finns det nàgon som kan hjàlpa mig med svar pà denna fràga (dà Anna H sjàlv inte svarar)? (Gàrna med nàgon form av referns, tack!)

  • Cissi längre upp ger bra svar! 🙂
   Lita på dig själv och den information som du har hittat och forskningsrön. 🙂

 • Håller med föregående. Nu har Anna tagit det för långt, för många gånger. Är hon desperat för uppmärksamhet? Jag som hade tänkt gå hennes utbildning, det ska jag absolut inte göra nu! Det får bli MF! Slutar också läsa Annas blogg nu.

  • Anna är väldig duktig och kunnig, faktiskt. Bara lite snabb kanske med åsikter 😉 – men hon kan verkligen mycket om kost, hälsa, näring och kroppen! 🙂
   MF är oxå toppenbra så klart!
   Lycka till oavsett hur du gör!

 • Först sågar Anna H ketonmätningar, men säger sedan att det var inte det hon menade…. sedan läste jag att hon säger att många LCHF’are kommer att bli alkoholister (byter beteende) och nu detta. Hon är bara too much! Tröttsamt. Har tagit bort hennes blogg från favoriter. Orkar inte med hennes nivå, som är låg!

  Keep up the good work Monique!

  • Det är ju bra att ifrågasätta oxå… 🙂

   Tack, ska fortsätta som vanligt! 🙂

 • Jag är 164,5 möh och väger runt 65 kg. Jag ÄLSKAR kött! Kan lätt få i mig två entrecôter till middag. Lägg därtill att jag på mitt jobb (hotell/restaurang) äter fisk eller kött till lunch fem dagar i veckan. Allt mycket gott och vällagat! Har insett att jag äter på tok för mycket protein. Nu när jag bytt ut frukosten (äggröra, bacon och ett kokt ägg med lite smör) mot bulletkaffe har jag automatiskt dragit ner proteindelen till en mer normal nivå. Äter fortfarande lagad lunch och middag varje dag, men fördelningen mellan fett och protein ligger på en vettigare nivå.

  Fö kan vad som helst missbrukas. T ex alkohol, mat, sex. Det kommer vi nog aldrig ifrån.

  • Låter ju jättebra att ha kaffe med fett på morgonen. Men vill man äta frukost så är inte det negativt heller, så klart. För mycket protein ökar insulin, så det låter vettigt att dra ner på proteinmängden! 🙂
   Heja dig!

 • Fast hela Annas poäng är ju att hon reagerar när folk väljer i stort sett leva på MBC, inte ha det som en frukostvana.

  • Men var har hon fått det ifrån? Bra om det isf finns en länk dit som hänvisar var den info finns… Saknar tyvärr trovärdighet annars, utan kan istället tolkas som lite påhitt, eller?
   Men jag förstår ditt poäng, men förra veckan när jag skrev om ketonmätningar så blev det en stor diskussion om det, och det handlade inte om ‘mig’ och mina inlägg, utan annat. Och då dyker detta upp efter jag mfl börjat skriva om kaffe, men då handlar det oxå om ‘andra’ som bara dricker fett kaffe istället för att äta mat…. Njää… jag köper inte riktigt det tyvärr, inte utan hänvisining till källa iaf!

 • Anna Hallen: Jag fòrsòkte svara pà din kommentar om min fràga, men min kommentar registeras inte eller kommer upp pà din sida. Mycket konstigt! Jag stàller fòljdfràgan hàr istàllet:

  “Hej, ge gàrna en enda lànk till en text som hàvdar att stort intag av fett (sàg 70 gram eller mer) leder till stòrd leptinnivà. (Det behòver inte vara “forsking”, utan kan vara “nàringslàra”.) Eller fòrklara sjàlv om du àndà har utbildning i àmnet.
  Ar du mot lchf? Lchf utgàr ju fràn att man intar stora màngder fett, hela 80 procent, i relation till annat (protein/kolisar). Tycker du àven att denna tolkning av lchf àr skadlig? Om inte: varfòr inte?
  Det behòver inte vara till up-to-date forsking, men nàgon endaste lànk eller referens som anger pà vad du stòdjer dina pàstàdenden màste du vàl kunna bidra med? (T.ex. till en sida om “nàringslàra” som fòrklarar detta.)
  Tack pà fòrhand!”

  • Är oxå intresserad av att se något som stöder detta!

 • Jag tror Anna gillar att provocera lite, men det kan lätt bli fel tyvärr.

 • Anna: Mener du at man kan være utsatt for leptinresistens fordi man drikker en kaffe om morgenen med fett?

  • Jag förstår inte heller kopplingen där? Hoppas vi får svar på den frågan, flera som undrar.

 • Precis Anne det är så jag också uppfattat det efter att läst Stoppa alzheimers nu (tror att det var i den eller så var det i någon annan av alla böcker )och varför vi blit feta av Gary Taubes. Bra inlägg hoppas få svar på det.

  • Tack marita! 🙂

 • Monique! Om inte Anna Hallen svarar hàr vill jag hemskt gàrna att du utvecklar det dàr med leptinresistens och CCK.
  Finns det *nagon* forskning (eller privat erfarenhet/vittnesmàl/anekdot) som stòdjer tesen att 70 gram fett pa en gang (eller mer) leder till leptinresistens (eller rubbar leptinet negativt)?
  Vad innebàr CCK (ocksà kopplat till hormonbalansen fòrstàr jag)? Pà vilket sàtt ska CCK pàverkas av att man intar 70 gram fett samtidigt?

  Anledningen till att jag mycket gàrna vill ha svar pà dessa fràgor àr att jag sjàlv àter nàmnd màngd pà samma gàng, samt att jag inte sett nàgot stòd fòr dessa teser nàgon annan stans. Tvàrtom hàvdar istàllet de flesta ròn och teser jag kommit òver att leptin kan kopplas till insulin, och att det alltsà àr insulinhòjande mat som kan sàtta hormonbalansen ur spel (dvs inte fett dà). Dessutom finns det oerhòrt mycket forskning och teser kring de positiva (och livsfòrlàngande) aspekterna av periodisk fasta , att inta sin mat fàrre ggr om dagen, men i lite stòrre màl (bl.a. pà Marks Daily Apple’s sida) . PF blir alltsà enligt Anna H:s definition fòrst òveràtande (nàr man har sitt stora màl mat som ska ràcka en làng tid) och sen “negativ” svàlt (dàremellan, nàr man inte àter).

  • Vad gäller blod ph, är kroppen oerhört duktigt på att reglera detta med vätejoner (som det finns gått om i kroppen), i (medicinsk) biokemi, kan man hitta utförligare svar hur detta i detalj går till. Drastiska ökningar eller sänkningar är däremot viktiga att behandla, men det vi pratar om med blodketone mätningar är inte den typ av nivåer, utan snarare fasteliknande nivåer ev lägre troligen.
   Hittade en intressant studie på råttor (många metabola studier är just på råtta) visade att man kan reversera leptin resistens med sockerfri diet – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term=leptin%20resistance%20sugar-free
   om detta har nån betydelse för människor, mja som vanligt svårt att säga tills man prövat, men synen på vad som orsakar fetma och kanske även leptin resistens har eller håller på att ändras.
   Att dra slutsatsen att en hög dos fett i en måltid skulle orsaka cholecycystokinin (CCK) resistens är väl lite väl magstark, när man int ens vet exakta orsaken till leptin resistens, i så fall får man väl fundera på om ett mycket högt fettintag skulle orsaka sk CCK resistens, i alla fall klent utbud med forskningsartiklar på CCK resistens (i alla fall i Pubmed).
   Tack Cissi för klargörandet! 🙂

 • Tack Monique…
  eller bullet för den som inte vill använda grädde…..

  • Bra alternativ, håller med!

 • Anna Hallen: Jag àter inte lunch. Vad menar du àr sà fel med det, rent fysiologiskt (inte att det skapar en “psykiskt fixering” “àr banting etc”), utan rent fysiologiskt?
  (Jag àr ingen “bantare”, utan àter fàrre màl mat med protein och kolhydrater (som bàda àr blodsocker och insulin-hòjande) fòr att uppnà bàttre hàlsa och ett làngre liv. )
  Pà vilket sàtt fòrstòr jag min kropp med dessa matvanor?

  • Intressant fråga.

 • Hej igen!
  Sen har du sett att det inte är fett i kaffet som jag är emot. Utan hela konceptet med överintag av fett vid ett tillfälle och sen inte äta på hela dagen för att avsluta med en liten liten middag.

  Det blir ju så fel om man bara plockar ut vissa delar och hoppar över sammanhanget.

  Att kortsiktigt må prima är oerhört enkelt med hjälp av ketoner. Men hela den kunskapen har du. Jag ör fortfarande nyfiken på hur blodet håller sin pH halt neutraliserad. Varifrån det basiska kommer och hur länge lagret räcker. Jag har inte svaret, men hoppas att någon kan svara mig på detta. Är ju en ganska så viktig fråga i sammanhanget.

  Du äter ju lunch. En av mina förutsättningar för hela diskussionen var ju att man inte åt. Nu ska jag smita in på din länk och se om vi har samma uppfattning om MBC. Fast i mitt inlägg angav jag ju förutsättningarna som jag baserade hela tanken på så där kan det ju inte finnas några missuppfattningar.

  • Vem och var har du läst att kaffet ersätter alla mål på en dag? Det är inget jag förespråkar… Tråkigt om du gör feltolkningar och sedan gör det till en sanning.
   Du har fått ett mera utförligt svar på din kommentar på fb tror jag det var. 🙂

 • Hej! Du skriver:

  ” Påstående:
  •Att kroppens mättnads funktion skulle gå sönder efter några år.

  FEL

  “Hur kan kroppens mättnads funktion gå sönder? Det finns ingen vetenskaplig grund alls för detta påstående. Då vill man säga att fett är farligt. Och vi inom LCHF vet ju att så är inte fallet”

  Vad är då leptinresistens? Och varför fungerar CCK annorlunda till insulin, leptin eller andra hormoner gällande receptorer?

  • Menar du att fett orsakar leptinresistens Anna?

 • Jag dricker inte kaffe, har aldrig gjort det men när jag läste om Bullit Kaffe så gjorde jag en egen variant: Bullitchoklad. Min mage tål inte kokosfett så jag tar 40 gram smör, 1 rågad tsk kakaopulver, 2 tsk mariannsocker och 21/4 dl kokande vatten. Ibland tar jag i ett rått ägg också och kör i bullitmixer några sekunder. Jättegod choklad och jag håller mig mätt fram till middagen som blir mitt enda ordentliga mål mat under dagen. Jag är ensamstående och har ingen lust att laga mat. Perfekt för mig och gott!

  • Låter ju gott! 😉 Om man tål mariannsocker (vad är det?) 🙂

 • Bra skrivet! Kan inte förstå hur man kan jämföra kaffe + fett med Itrim och annat bondfångeri.

  Synd bara att kaffe är så förbannat vidrigt :-D.

  • Testa i te, har hört att det är jättegott! 🙂

 • Tackar! 🙂
  <3

 • Måste testa. Bra de dagar få det blir stressigt. Mycket bättre än inte äta frukost alls! 🙂

  • Håller med! Det är ju toppen som en morgon drink! 🙂 OCH mättar riktigt bra.

 • Mycket bra skrivet! Som erfaren bantare kan jag absolut inte identifiera BK med pulver som tex nutrilett osv.

  • Tack 🙂 Finns ingen likhet…

 • Sorry, fixar länk till texten strax…

  /Tommy

 • Vilket bra inlägg 🙂 För mig fungerar det också jättebra med BK Jag är en icke frukost människa jag äter när jag blir hungrig efter min BK och det varierar mellan 11-14 sen äter jag middag . Tack Monique 🙂

  • Tack marita!

 • Framför allt är det så mycket godare än med den där skvätten grädde jag hade i tidigare. Mmmm…! Resten av mitt liv kommer jag helt klart att dagligen använda min MB för att “skumma upp” mitt kaffe, i vart fall på morgonen.
  Från början klarade jag mig på bara kaffe fram till lunch. I och med LCHF klarade jag mig på kaffe och grädde fram till lunch och nu då kaffe med smör och kokosolja. Jag undrar just vilket som mest påminner om någon form av bantningsdiet? Min STORA mugg med kaffe, kokosolja och smör ger mig ca 500 kalorier, medan svart kaffe ger noll. Varför kan inte var och en få göra som den vill utan påhopp?

  • Härligt att du känner dig så nöjd med BK. Det gör jag med. Lugn mage och inget sug…

 • Efter att ha läst ditt inlägg skulle jag uppskatta om du kan komplettera dina uppgifter med källhänvisning så alla kan sevar så kallade “Påståenden” är hämtade ifrån.

  • Finns med nu! 🙂

 • Mycket välskrivet Monique!

  Själv var jag mycket mer kortfattad “hemma hos mig”…

  /Tommy

  • Läste ‘hemma hos dig’ – bra skrivet Tommy! 🙂

 • Jag är inne på andra veckan med Bulletkaffet nu och har bara bra saker att säga. Bra mättnad och blir lite tjokt när man kört det i Magic Bullet mixern vilket gör att det känns matigt att dricka, tycker jag. Testade att göra på the på morgonen och det blev toppen, mjukare än kaffe. Kommer att fortsätta med detta och det måste vara perfekt att fylla thermosen med när man ska ut på långfärd, eller åka tåg.

  • Härligt! Bra tips med termos! Ska oxå testa med te! 🙂

 • Fast det är väl ingen som påstått att någon _förespråkar_ fettkaffet som bantningsdiet?! Problemet som belysts under dagen är, som jag förstått det, att många är ute efter en quick-fix och då tar till olika metoder för att få snabba resultat. Precis som man gjort tidigare när man bantat. Nu “bantar” man också – men under LCHF-flaggan. Det går ju inte att förneka att många bara äter LCHF för att gå ner i vikt – och helst ska det gå fort. Jag har på flera ställen under veckan som gått läst kommentarer som andas nöjdhet över att inte behöva äta eftersom man druckit fettkaffe. Som jag förstått det är det _det_ beteendet man vänder sig emot, inte att man dricker kaffe med lite fett i.

  • Man kan säkert tolka det på olika sätt. Jag tror det var även jämförelser med just att byta ut alla mål om dagen osv mot kaffe. Men jag tror att som du säger, så är det ett beteende som var tanken att lyfta fram. Men det framkom ganska tydligt oxå att stora mängder fett å ett och samma gång var inte bra för kroppen….

 • Bra inlägg!! Tycker tyvärr att debatten blir lite hetsig. För mig funkar det kanon att dricka MBC på morgonen och sedan ett ägg kl 10, därefter lunch 13.30, middag 19. För mig tycker jag MBC har tagit bort suget framförallt, sedan tror jag inte att jag äter så mkt mindre, möjligtvis lite mindre protein.

  Men framför allt ett bra sätt att komma ifrån suget.
  Tror man måste inse att det finns fler vägar till Rom 🙂

  Kram A

  • Öppet sinne är bra! 🙂 Trist när en debatt inte är konstruktivt.
   Man lär sig inget utan att testa. 🙂

 • Jag kör sedan flera år i Bregott i morgonkaffet…….gott, stärkande samt gör att man klarar sig länge

  • ÄÄÄÄÄLSKAR bregott! 🙂

 • Bra att du klargör utan att kasta dig ned i sandlådan. Och att du poängterar att man får känna efter själv. Jag har kört äggmjölkslatte på morgonen just för att jag inte är tillräckligt hungrig för att äta frukost när jag vaknar. Nu har jag också testat MBC och gillar det. Det mättar ännu bättre. Var nära att sätta det i halsen när jag läste en del FB-inlägg under förmiddagen.
  Jag tycker det är jättebra att du, Ronnie och Margareta testar och går före oss andra. Hur ska vi annars kunna få nya kunskaper.

  • Tack… Känner oxå så! Aldrig bra när man ska gå i försvar! 🙂

 • Inte att fòrglàmma att Magic Bullet Coffee àr ett màl mat som innehàller oerhòrt mycket nàring och àr vàldigt bra fòr kroppen och hàlsan!

  • Visst är det så! 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »