E-nummer och transfetter

2010-03-10 7:09     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Otroligt många E-nummer och färgämnen i mycket! Framförallt godis, drycker och flingor. Godispåsarna har färgämnet bla Tartrazine!!! Detta förbjuds i Sverige på 80 talet, sen med EU så fick man använda det igen, så det finns i ngn liquör och i gula glaserad körsbär i Sverige. Men här finns det i alla godispåsar och i många drycker och läsk… Hemskt! Det finns även E-103 chrysoin som är riktigt illa!!! Det förbjöds både i USA o Sverige o EU för många år sedan.

I dessa saftflaskor så är det INNEHÅLLET som har dessa starka färger. Först trodde jag att det var färgade flaskor – men NOT!
Otäckt!!!

Flingorna likaså! En hel gång i affären med sötade o färgade flingor. Jag vet att det finns sötade flingor i SE oxå, men inte alls i denna utsträckning…

I detta gräddpaket finns det Trans Fatty Acids!

Sen finns det givetvis massor av bra saker! Och goda val – men jag förundras över ändå skillnaden till Sveriga, och framförallt medvetenheten hemma i Sverige.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »