Burkbarnmat – skräp eller smart?

2011-06-22 21:45     Kommentera    Kategori: Barn, LCHF teori

Tid¸ tid och mera tid – vi är många som behöver mera av denna vara! Ett sätt att spara tid som småbarnsförälder är att köpa färdiga barnmatsburkar! MEN vad ger vi då våra barn?

Snabbt och enkelt underlättar.

‘Testfakta’ har kollat upp barnmatsburkar och dess innehåll. Ingen energi- och näringsbomber kom de fram till!

Om ett barn skall få i sig det den behöver så skulle bebisen behöva äta 5 till 6 burkar per dag för att täcka upp behovet!

Här menas det att om man lagar egen barnmat så använder man mera tex kött vilket gör att maten blir mer näringsrik.
Det framkommer även att flera burkar med barnmat innehåller transfett (!) – skrämmande tycker jag! Det är inte ens tillåtet!

Jag ifrågasätter dietisten i artikeln när hon påstår att så länge barnen äter gröt eller välling till frukost¸ och frukt och smörgås så är det inga problem med burkmaten!
HUR kan man rekommendera välling till frukost över huvudtaget! Men det är ett inlägg för sig!!! 🙂

H?R finns hela artikeln!

När vi ändå är på ämnet….
I burken ovan: ?ppeljuice = socker¸ päron = socker¸ päronjuice = socker¸ vatten = dyrt vatten¸ risstärkelse = socker¸ vitamin c = bra!

Um¸ vill man ge detta till sitt barn? Och i så fall¸ varför? Vitamin c finns det massor av i kål! Då skapar man iaf inte ett sötbegär!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »