Bra artikel, men vad hände på slutet???

2012-11-28 15:15     4 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, LCHF teori

Det går upp ett ljus lite varstans tydligen. High fructose corn syrup är självklart ytterligare en sak att undvika! Billigt att tillverka, smakar gott, ger fin färg i maten och finns i mängder av produkter. Viktigt att läsa etiketter!

I denna artikel  så föreslås det att undvika HFCS, lika viktigt som att undvika transfetter, det föreslås även att produkter ska ha varningar när den innehåller HFCS. Bra idé tycker jag, det röstar jag med på!

Rätt komiskt är det när en talesperson för det brittiska läsk föreningen säger: “Man kan inte dra några slutsater från denna forskningen eftersom den inte visar tydligt någon relation mellan intag av HFCS och diabetes.” Och han har ju något i det så klart, men vad ska han annars säga som jobbar med läskindustrin, han vill ju behålla jobbet.

En allmän bra artikel för att upplysa folket om riskerna som är dolda i maten vi äter, men varför, på slutet av artikeln skriver man så här:

“Sättet att minska typ 2 diabetes är att ha kontroll över ens vikt och vara fysiskt aktiv. Men det finns även plats för läsk i en balanserad diet”

HUR kan man påstå det? Kom igen…

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

4 Kommentarer + Kommentera

 • För att ge ett svar på det där sista:

  ”Sättet att minska typ 2 diabetes är att ha kontroll över ens vikt och vara fysiskt aktiv. Men det finns även plats för läsk i en balanserad diet”

  Så skulle jag vilja klämma in att detta är delvis rätt, beroende på hur mycket läsk man pratar om samt hur aktiv man är i förhållande till mängden läsk man dricker. Jag vill ju självklart understryka att läsk aldrig är bra eller nyttigt, men kan självklart ingå i små mängder, förutsatt att du i övrigt sköter din kost (ex äter dagligen lowcarb och rör på dig och unnar dig läsk på helgen).

  Sen får vi ju inte glömma bort att läsk kanske triggar igång ett negativt kostbeteende (sug efter kolhydrater etc), så beroende på hur känslig du är så ska du mer eller mindre undvika läsk.

  Jag själv brukar unna mig lite läsk på helgen (1 dag), men då tränar jag regelbundet, nästan varje dag och äter de övriga dagarna på veckan strikt lowcarb/paleo.

  Så jag tror att man absolut kan unna sig läsk ibland, men det ställer vissa krav!

  • För min del skulla det ALDRIG finnas läsk i en balanserad diet! Aldrig! Det är bland det värsta man kan dricka, tycker jag! Så jag håller absolut inte med.

 • Det där sista…….om balanserad diet.
  Liknar Claude Marcus kommentar i TV häromdagen, där då läsk skulle förbättra minnet. Möjligen en grundkommentar från samma företag eller……… ???? 😉

  • Men eller hur? Suck, hur kan han bara?!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »