Blodanalys beställt

2012-09-13 13:50     22 Kommentarer    Kategori: Hälsa & Sjukdom, LCHF teori

Det här ska bli otroligt spännande!

Av lite olika orsaker så har jag beställt en blodanalys… Det ena som peppade mig till detta var inlägget på kostdoktorns sida om antioxidanter. Jag tror som Andreas, att äter man bra mat av god kvalité så får man i sig det kroppen behöver. Jag är inte för att man ska ta antioxidanttillskott. Eller att man ska äte extrema mängder av en sak för att få i sig antioxidanter.

Men med bra val så tror jag att man får i sig det som behövs. (Tex Rooibos te 😉 )

Såg att någon skrev så här på kostdoktorns sida:
“Skulle vara intressant att kolla blodet, på dom som äter LCHF och Paleo, för vitaminer och antioxidanter.”
Jag kände en viss utmaning där…. *LER*

(Endast pga nyfikenhet, inte pga misstankar om någon brist)…

Detta kollas upp i blodanalysen:

– Fria Radikaler
– Tarmtoxicitet (när blodet tar upp giftiga ämnen ifrån tarmen)
– Blodtoxicitet (orenheter i blodet)
– Fibrinnätverk försvagning (tecken på att upptaget av näring i tunntarmen inte fungerar som det ska)
– Kalciumläckage (läckage av kalcium från cellerna)
– Stressprickar (förekomst av stresshormon)
– Centrumkrackelering (obalanser i matsmältningssystemet)
– Obalans B12
– Obalans lipidnedbrytning(nedbrytning av fetter)
– Obalans proteinsyntes
– Zinktest,
– Tungmetalltest i urin
– Jodtest
– Hb
– Ph-mätning urin och saliv

Detta sker under nästa vecka…

Någon av er som gjort en genomgående blodanalys?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

22 Kommentarer + Kommentera

 • 😉 -Tjaa det fins ju de som har en pojk eller flick vänn som jobbar med blodanalyser på sjukhus. Mycket intressant att gå igenom och få allt förklarat=-)

  • Det förstår jag! Lyxigt med bra kontakter 😉

 • Jag hoppas att det inte är Andreas som rekommenderat just denna analys?

  Jag tycker att du verkar sansad i det mesta vad det gäller kost och kunskap och har följt dina test med ketonmätaren med stort intresse.

  Men detta måste ju vara humbug!
  Jag antar att det handlar om så kallad torrblodsanalys.
  Hur tror du att man ska kunna avgöra hur hela din kropp mår genom att titta på 5 droppar blod på en glasskiva i mikroskop?

  Jag arbetar som legitimerad biomedicinsk analytiker på kemiskt sjukhuslaboratorium och har gjort det i 25 år.

  Jag kan inte se att det finns någon möjlighet att läsa ut allt detta genom att bara TITTA på blodet. Du lär ju inte få några uppmätta värden på några beståndsdelar i blodet eller några referensområden.

  Hur verifierar den som utför analysen sina metoder?
  Vi på sjukhuslabben är ackrediterade av Swedac och anslutna till Equalis kvalitetssäkringsprogram för att visa att de resultat vi levererar är korrekta.

  Om det hade varit så enkelt att man bara kunnat titta på blodet i mikroskop så hade det ju inte behövts finnas några sjukhuslabb med instrument för miljontals kronor…

  Jag tycker att du skall spara dina 1200 kr och göra något roligare för dem.

  • Har ingen utbildning i detta, men jag tror också att det måste vara säkrare att gå till en vårdcentral och göra en riktig labbtest, där är det flera rör med blod som används. Står mer att läsa om dessa torrblodsanalyser på nätet och alla verkar hålla med dig om att det är humbug.

   • Hon som utför testet är utbildad och mycket kunnig på området. Så jag testar mig där i första hand. Inte lätt att få till sådana prover på en vårdcentral! HUR gör man då? Någon som vet…?

    • Nej, det är väl det som är problemet – att hitta en läkare som vill ordinera prover på en frisk människa 🙂
     Jag vet att vi någon gång haft patienter som betalat för analyserna själv.
     Själva ordinationen måste dock gå genom en läkare. Labbet får aldrig lämna ut provresultat direkt till patienten. Någon måste ta hand om “problemet” och förklara för patienten om det skulle visa sig vara avvikande resultat på proverna. Dessutom måste fakturan gå genom läkaren.

     • Inte helt enkelt med andra ord… 🙁

 • Intressant! Ar det pà vàrdcentral eller hos nàgot alternativt stàlle. Anledningen till att jag fràgar àr fòr att du ska màta ph-balans i urinen (och blodet). Jag visste inte riktigt att detta ph-tànket var accepterat bland main-stream làkevetenskapen. Jag har sjàlv fuderat mycket under sista dagarna pà om det ligger nàgot i tanken om ph-balans, eller om det bara helt enkelt àr humbug. Ar det inte “humbug” borde vi lchf-are oroa oss, eftersom den mat vi àter (mkt animalier och mejerier) har starkt fòrsurande effekter.
  Jag startade fòrresten nyligen en tràd om detta pà Kolhydrater.i.Fokus om nàgon vill diskutera det vidare..!

  • Det är på ett alternativs ställe. Så det kan ju förklara det du undrade över om ph-värdet.

  • Det är en av orsakerna att man inte ska sluta äta grönsaker. Äter man LCHF med mycket grönsaker så behöver man inte oroa sig. Man ska också ha klart för sig att spannmål är väldigt försurande och det äter ju inte vi som går på LCHF.

   • Ja det ligger säkert mycket i det! 🙂

 • Hur har du tänkt att använda provsvaren? Jag skulle tro att flera av analyserna (tex fria radikaler) påverkas av fysisk aktivitet ( tex fria radikaler) eller kosten (alltså vad du ätit det senaste dygnet, inte kosten generellt dvs LCHF kontra normalkost). pH i urin är starkt kostberoende och i stort sett oanvändbart som mått på hälsa/ohälsa.

  Vad har laboratoriet för referensområden, dvs anger de inom vilka värden analysresultatet anses vara normalt? Hur har man kommit fram till dessa referensområden? Kanske kan man inte jämföra analysresultat mellan olika individer (avsett kost), utan måste jämföra med sina egna tidigare provsvar (=upprepade prover under en längre tid krävs).

  Som ni ser är jag skeptisk till den här typen av oetablerade analyser som mått på hälsa/ohälsa. Och då återstår frågan om analysmetodernas tillförlitlighet och prestanda (reproducerbarhet, specificitet, sensitivitet, etc). Kanske därför vårdcentralen inte ville bekosta analyserna?

  • Jag tror absolut att fria radikaler påverkas av träning, men det finns säkert ett ‘normalt värde’ för det oxå. Kul att se hur jag ligger till. Kul att se om jag ändrar på något om det påverkar mina resultat framöver.

   Jag ska kunna får reda på om jag fattas något, tex mineraler eller vitaminer… Intressant att se.
   Vet inte om det är mått på hälsa/ohälsa, men ganska intressant att se vilka resultaten blir ändå. Jag mår ju toppen, så jag tror väl inte att jag har brist på något, men intressant OM jag har det och vad isf. 🙂

   Jag ska skriva mera om det då när proverna utförs…

 • Jag skulle vilja och fick bara totalkolesterol på vårdcentralen. Har hört mig för bland privata alternativ men inte fått napp. Tips på företag i Östergötland som gör sådant?

  • Inga tips tyvärr, jag gör det via alternativt medicin, privat. 🙂 Spännande!

 • Nej men en håranalys, blodanalys ska vara snäppet vassare. Jag tyckte håranalysen gav väldigt mycket. Ska bli spännande att höra om ditt resultat.

  • Jag vet att hon även gör håranalys 🙂 Har dock ej satt mig in i det!

 • Vad intressant att se resultatet!
  Jag tror som dig och Anderas att om äter man bra mat av god kvalité så får man i sig det kroppen behöver.
  Men det skulle vara intressant att göra ett sånt test för att se hur man ligger till. Vart gör du din blodanalys och vad kostar det?

  • Den görs privat och kostar 1200:- 🙂

 • Grymt spännande! Var gör du analysen och vad kostar den?

  • Det görs privat och kostar kr1200.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »