Barnkalas fixas av LCHF mamman!

2011-06-26 17:43     Kommentera    Kategori: Barn, LCHF teori

På morgonen blev det frukost på sängen

! En leverpastej smörgås¸ te och jordgubbar med grädde! Och paketöppning :).

Kl 13-15 var det Princess-Pool-Party med ett gäng småprincessor! Vi var i vår stuga och för det mesta lyste solen på oss och det var skönt och varmt!

Upplägg:
<

/br>Ankomst av alla småprincessor
Bada i poolen
?ta – matigt
Lek och skattjakt
?ta – fika/tårta
Bada
Hemgång

När det kom till maten och fika så var ju frågan hur jag skulle göra??? Som matigt blev det 90% korvar som man fick på sin gaffel och bearnaissesås att doppa i. Frågan efter ketchup dök inte upp. En skål med cocktailtomater som alla fick en rolig tandpetare med en pappershummla på för att ta sina tomater. Lyckat! Dryck hade vi juice som jag spädde ut med vatten¸ för jag anser juice vara alldeles för sött.

All korv och alla tomater tog snabbt slut och juicen gick åt! 🙂 Jag känner mig riktigt nöjd hittills. Många barn är ju vana både läsk och saft¸ men det här funkade alldeles utmärkt!

Nu var det skattjakt. Karta i handen så gav sig ut 8 st princessor på jakt! Det blev klättring och letande¸ i långklänningar! 🙂
?ntligen framme vid stora krysset och skatten (en kista) var hittad! Däri fanns 8 små paket med några ark klistermärken i varje. Alla barne fick ett paket. Sedan fanns det 2st guldpengar var! (Detta var istället för någon gå-hem-godispåse.)
>
Sugna prinsessor ville ha tårta härefter! Jag hade kompromissat med mig själv 🙂 och gjorde en egen variant. Glass¸ grädde och jordgubbar ovanpå! Det var riktigt poppis – alla åt upp allt sitt¸ ingen undrade över någon ‘riktig’ tårta och det såg jättegott ut! Det fanns även bullar¸ och mjölkchoklad samt båtar av vattenmelon. Choklad o bullar fanns kvar men vattenmelon o ‘tårtan’ tog slut! :)Så alltså detta funkade toppen till ett barnkalas:

Korv
Cocktailtomater
Bearnaissesås
Jorgubbs/glass/grädd ‘tårta’
Mjölkchoklad
Vattenmelon
Bullar
Juice

Härligt med barnkalas! Flera föräldrar visade uppskattning att vi inte hade verken godis i traditionel form (för det fanns ju lite choklad) eller en massa sockerbomber!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »