Barn pasta¸ ris och LCHF

2011-07-28 11:52     Kommentera    Kategori: Barn, LCHF teori

Många mailar mig och frågar om HUR man kan ändra barnens ätvanor¸ framförallt att minska på ris¸ pasta och potatis.

Jag började långsamt med mindre mängder men efter ett tag så bara slutade jag köpa in dessa varor.

Det som är viktigt är att se till att barnen får i sig mycket fett¸ det ger mättnad och gör att mängden ris och pasta blir mindre per automatik. Jag tror att information till barnen (äldre barn) är viktigt. Att förklara att det här mår vi bra av¸ och socker o stärkelse gör vi inte det. Att äta stärkelse och socker i små mängder är ok men att det är viktigt med proteiner och fettet i första hand.

Jag upplever hemma att mina barn äter det jag lagar¸ det blir mycket blomkålsmos och broccolimos¸ stuvadvitkål osv men de har lärt sig. Sedan hos kompisar o i skolan då blir det självklart mera kolhydrater.

Jag använder inga förbud men jag köper ALDRIG hem läsk¸ saft¸ juice¸ ketchup¸ pasta¸ ris osv… OM barnen får det hos andra då får det vara¸ jag hoppas bara att vetskapen har de med sig när de växer upp.

Undantag som jag dock kan gå med på IBLAND är pizza¸ eller när vi är på restaurang och de vill ha potatis etc till maten. Pizza kan det bli 2-3 ggr/år – men det tycker barnen är helt ok. Min 18åriga son köper dock egen pizza oftare än så! Han köper även hem noodlar och lagar egen mat!
Det han har med sig är iaf att det skall vara riktgit smör i maten o gärna mycket grädde¸ bacon¸ ost mm. Funkar bra! 🙂

På bilden ser ni en ‘pizzakväll’ men jag äter köttfärssoppa :)! Alla nöjda!

HUR funkar det hemma hos dig?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »