Att vänja magen, och hjärnan!

2012-05-28 21:07     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Jag har egentligen aldrig varit en frukostmänniska… Men de senaste åren, iom LCHF, så har jag ätit frukost. Men nu är jag lite inne på ‘periodisk fasta’ att äta senare på dagen, och det passar egentligen mig väldigt fint.


Dock med periodisk fasta så ska man inte äta något med kalorier, vissa menar inte ens te och kaffe, och andra tycker svart te och kaffe är ok. Jag kör kaffe med grädde, så det blir en typ av frukost ändå…. Men det räcker för mig.

Men jag tror det handlar mycket om vana och rutin… Nu när jag har kört så här ett tag (inte alla dagar) kanske 5 av 7 dagar i veckan, så har jag kommit in i rutinen och vant både mage och hjärna att inte ‘behöva’ frukost.

Det optimala vore ju att kunna träna vid 12 tiden på dagen och sedan äta, men det funkar inte i min vardag tyvärr…
Det är dock viktigt att inte känna sig hungrig och ‘lida’ sig igenom tiden. Då blir det nog fel tror jag…(?)

Det kan tänkas att man ska veta när hungern är fysisk eller styrd av vana och tankarna i hjärnan. Det sägs att det vet man skillnaden på när man går utan mat i 16 – 24 timmar…
I believe IF is important because you never know what hunger is physical and what is in your mind until you’ve gone at least 16-24 hours without food.

HÄR kan du läsa mera om ämnet…

Har du testat något liknande? Eller har du andra rutiner som fungerar för dig?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »