Att ‘unna’ sig

2011-02-17 12:00     Kommentera    Kategori: LCHF teori

Vad är att ‘unna sig’? Enligt mig så finns det inget rätt eller fel – det är en tolkningsfråga. Längre ner fick jag lite kommentarer om att ‘unna’… Att inte unna mina barn choklad eller godis eller att jag aldrig unnar mig själv.

Denna fråga dyker ständigt upp.

Jag ser liknelsen med en som röker och säger till en ‘ickerökare’ att¸ ‘kom igen¸ ta ett bloss¸ unna dig’… Den som är ‘ickerökare’ skulle väl inte gå på den? eller? *URK*!

Så känner jag mig med godis¸ bullar¸ ‘snacks’¸ läsk… det säger bara urk. Jag vill inte ha¸ jag är inte sugen! Jag har varit missbrukare¸ fått bort det suget och numer ‘äcklas’ av det. För mig är det inte att ‘unna’ mig.

Vad gäller mina barn¸ på helgen blir det både det ena och det andra¸ och även på kalas¸ hos kompisar¸ i skolan – ja överallt. Det jag är noga med är att upplysa om E621 och hemska färgämnen och att socker inte är bra. MEN hemma hos oss är det inte förbjudet i ALLA lägen.

EN viktig sak som jag dock har ändrat på är att ‘fira’ eller visa uppskattning¸ belöning¸ mys – genom mat¸ framförallt ‘fel’ mat som är sockerrikt. Det är inte att missunna mina barn anser jag¸ utan att visa kärlek. Jag växte upp med mat som tröst i alla lägen¸ efter ett tandläkarbesök skulle det fikas¸ när jag var ledsen så fick jag glass¸ när jag var duktig en klubba – det har inte hjälpt mig alls.

Viktigt är det att tänka över hur man själv värderar ordet ‘unna’!

Vad säger du om ‘unna’?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »