Ammning och allergi…

2011-10-24 8:36     Kommentera    Kategori: LCHF teori


Efter den ‘heta’ debatten om välling som även kostdoktorn.se skrev om efter mitt inlägg så hittade jag en kommentar (#192) på hans sida om ammning och barn.

Här är en intressant intervju om ammning.

?Forskaren Agnes Wold som är läkare och professor i klinisk bakteriologi och som är särskilt insatt i hur vårt immunförsvar fungerar blir intervjuad. Hon berättar om myterna kring amning och allergi och immunförsvar¸ ger en förklaring till varför WHO:s och Svenska Livsmedelsverkets råd kring barn och mat inte ska sväljas med hull och hår samt berättar om den galopperande glutenintoleransen.?

Det är intressant tycker jag… Dålig ljudupptagning så man får lyssna noga.

Det handlar om allergier och ammning… Hon menar att vi ammar våra barn till allergier¸ att vi skyddar barnen så mycket så att immunförsvaret inte byggs upp på ett naturligt sätt. Barn behöver få i sig ‘skräp’…

LYSSNA H?R!

Agnes Wold menar att amning skyddar mot infektioner¸ bröstmjölken innehåller antikroppar det förnekar inte Agnes Wold. Ages Wold menar att barnet själv inte bygger upp ett eget immunförsvar så länge det ammas och att barnen får sjukdomarna när de slutar ammas.

Bakterier som skydd mot allergiutveckling

Ovan finns en länk till en artikel i samma ämne. Ganska intressant tycker jag.
?? En livsstil som ger få infektioner leder också till allergi. Det är den utvecklingen vi haft i Sverige. Vi har otroligt lite infektioner jämfört med för några decennier sedan¸ säger Agnes Wold på avdelningen för klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet.?

Vad säger du?

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »