All in – med LCHF

2015-08-10 14:05     1 Kommentar    Kategori: LCHF teori

 

I helgen träffade jag Mats! Han hade båten bredvid vår båt på en ö ute i Vänern. Vi har setts på sjön tidigare också men aldrig riktigt pratats vid så mycket.

Mats berättade att hans läkare hade gett stora varningstecken på för högt blodsocker på Mats, diabetes 2 på ingång. Han MÅSTE ändra kosten om han vill fortsätta leva ‘som vanligt’ utan medicinering. Men några verktyg hade han inte.

Jag erbjöd mig att ge lite coaching tips om han ville det. Mats blev jätteglad. Nästa morgon tog han fram block o penna och vi började prata LCHF, fett, kolhydrater, mjöl osv… Han hade för sig att både majonnäs och beasås var helt no-no och hade becell i kylen på båten, samt en mycket söt (16g kolydrater/100) pepparsås i kylen.

Det blev ju en rolig grej där på bryggan! Ett helt gäng blev peppade, inspirerade och motiverade. Så det börjades med ‘smal snaps’ och ‘bea shots’ (ni måste förstå humorn i detta så klart… Många skratt blev det.

Mats som är bla. trubadur sjöng på kvällen och ändrade låtarna så de handlade om LCHF, fett och beasås! Hela ön (säkert 10-12 båtar) blev ju indragna i detta. Och många nyfikna blev det. Kul…

Mat senare mailade över en bild där han började, redan på båten, att rensa sin kyl. Han är helt motiverad och ska en gång för alla ta tag i kost, kropp, vikt och framförallt sin hälsa!

Detta vill jag följa nära! Ska bli spännande!

All in – det är mottot!

  

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

  • Detta med Mats blir jättekul att följa, så jag hoppas att vi läsare får riktig följetong haha. Många blir häpna att man får äta FETT, utan att riskera hälsan. Försöker också informera att det finns bättre fetter och sämre. Kvaliten är viktig, men många har helt fel tro vad LCHF- livsstil innebär och tror att detta sätt att äta är farligt. Dessa människor har säkert läst massor av skrämsel tidningar/texter. Hoppas det går bra med Mats. Kram/Paula

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »