Sockerfria förskolan! I tiden och helt rätt…

2016-04-19 11:45     2 Kommentarer    Kategori: Barn, LCHF teori

I dagarna fick vi på Cosmos Montessoriförskola denna tidning som är till för fria (privata) förskolor… Där är min förskola med!!!

Kostpolicy

Jag har drivit förskolan i 20 år (1996) och älskar mitt jobb! Än roligare är det idag då vi stolta kan säga att vi är en sockerfri förskola. Det är ingen LCHF förskola som många frågar, MEN vi erbjuder mycket bra mat i form av ekologiska produkter, mycket ägg och smoothies gjord på bär, rysk yoghurt och grädde. Vi har ostrullar och, pålägg och ibland surdegsbröd. Vi serverar bra mat men det ingår även rotfrukter och någon gång ris (försöker undvika det dock) samt pasta vid enstaka tillfällen. Aldrig sylt och vi gör egen äppelmo till yoghurten (kokat äpplen med kanel). Vår ‘sylt’ som barnen kallar det är mosade bär med vaniljpulver, gott till naturell yoghurt.

Vi gör granola på frön och serverar vatten och ibland mjölk (till mellanmål). Till de små på förmiddagen bjuder vi på förmiddagsfika bestående av ost.
Mera om vår kostpolicy finns på förskolans hemsida: Cosmos kök.

Att fira utan socker

Barnens födelsedagar uppmärksammas utan kakor, glass eller tårta. Istället firas barnet med olika aktiviteter på ”sin” dag, T.ex. att hissa flaggan, bära en krona på huvudet om man vill, barnet får välja paket i födelsedagslådan och ha en flagga vid sin matplats under måltiderna. Barnet får också hålla i jorgloben och gå runt solen (på samlingen) de antal ggr de fyller år. Vi berättar lite om barnet för varje år jorden går runt solen, vi tänder ett ljus för varje år, efter det får barnet släcka ljusen och välja paket.

Det viktiga är att uppmärksamma barnet. Det behöver inte handla om mat.

  

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Heja er, fler barn borde få möjlighet att äta på detta sätt!

  • Fantastiskt!! Önskar att mina barns förskola och skola gjorde som er.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »