Leverpaté med cognacsbär

Vi gör alltid egen leverpastej eller paté, det är ju så gott. Och väldigt bra för tarmhälsa (inälvsmat). I år gör vi den även utan mejerier Inspiration kommer från köket.se och Ernst jul, just bären i Cognac.
Årets julpaté
8-10 portioner
1 dl tranbär (jag tog frysta)
450 g kycklinglever
1 gullök, hackad
1 stor vitlöksklyfta
1 msk torkad dragon
2 msk färsk persilja
50 g kokosfett (jag har en 100% kokosolja med gurkmeja)
50 g ister
1 msk pressad citronjuice
Salt och peppar
1/2 dl cognac
Gör så här:
Lägg tranbären i cognac och låt stå någon timme.
Hacka löken och vitlök och fräs i stekpanna i kokosolja.
Skär levern i mindre bitar och lägg i pannan med löken, stek så den får yta.
Tillsätt kryddor och citron samt hälften av cognacen (spara bären).
Mixa slät med stavmixer och tillsätt ister under vispning.
Rör i hälften av bären.
Klä en form med plastfolie och häll i patén, ställ i kylen över natten.
Vänd formen på uppläggningsfat och ta bort folien, garnera sedan med resterande bär och cognac.