Leverpaté med cognacsbär

2020-12-23 11:20     Kommentera    Kategori: AIP, Julmat, LCHF Högtider

Vi gör alltid egen leverpastej eller paté, det är ju så gott. Och väldigt bra för tarmhälsa (inälvsmat). I år gör vi den även utan mejerier Inspiration kommer från köket.se och Ernst jul, just bären i Cognac.

Årets julpaté

8-10 portioner
1 dl tranbär (jag tog frysta)
450 g kycklinglever 
1 gullök, hackad
1 stor vitlöksklyfta
1 msk torkad dragon
2 msk färsk persilja
50 g kokosfett (jag har en 100% kokosolja med gurkmeja)
50 g ister
1 msk pressad citronjuice
Salt och peppar
1/2 dl cognac


Gör så här:

Lägg tranbären i cognac och låt stå någon timme.
Hacka löken och vitlök och fräs i stekpanna i kokosolja.
Skär levern i mindre bitar och lägg i pannan med löken, stek så den får yta.
Tillsätt kryddor och citron samt hälften av cognacen (spara bären).
Mixa slät med stavmixer och tillsätt ister under vispning.
Rör i hälften av bären.
Klä en form med plastfolie och häll i patén, ställ i kylen över natten.
Vänd formen på uppläggningsfat och ta bort folien, garnera sedan med resterande bär och cognac.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »