LCHF pepparkakor
LCHF pepparkakor
Detta recept är bland de första men jag har utvecklat ytterligare ett lchf pepparkaksrecept som jag tycker är än bättre. Den finns HÄR – kolla båda och se vilken passar dig bäst. Lycka till!
100 g smör
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor (malen)
1 tsk ingefära (malen)2 tsk kanel
1 dl vispgrädde
1 msk mandelsmör
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
Smält smör i en kastrull och blanda i kryddorna. Häll i grädden och sjuda i några minuter. Lägg i mandelsmör och rör runt tills mandelsmöret löst sig i blandningen. Ta från värmen och låt svalna lite. Häll i mandelmjöl, kokosmjöl och fiberhusk. Blanda och lägg sedan degen i en plastpåse (fryspåse) och förvar i kylen i minst 2 timmar men gärna över natten.
Ta fram sedan och jobba ihop bitar av degen. Den smular sig initialt men jobba ihop den. Tryck ut degen och kavla försiktigt. Kan även räcka med att trycka den platt med händerna. Den blir inte lika tunn som vanlig pepparkaksdeg. Tryck ut formar och använd tex osthyvel för att lyfta upp formarna och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Grädda i ugnen 200°c i ca 7 min. Låt svalna och njut. OBS Dessa är EJ söta!!! Men har en tydlig pepparkakskryddig smak.
Tack, tack,tack!
Nu ska jag baka det här med min treåring. Osötat är inget problem vi kommer att testa med tjyvtjockt av bregott, det gör vi ofta med finnkrisp och hur sött är det? Skivorna åker in som små byrålådor i ansiktet så även det här kommer att bli succé,tralla ralla ralla!
HUr likt smakar dom vanliga pepparkakor?