Janssons Frestelse

2010-08-22 13:34     2 Kommentarer    Kategori: LCHF Högtider

500 g rättika, skalad och skivad i 5mm tjocka skivor
1 krm salt
2 liter vatten
2 skalade gula lökar i skivor
3-5 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)
3 dl crème fraiche (34%)
3 dl vispgrädde (40%)
200 g philedelphiaost
anchovies (mängd efter smak)
svartpeppar
3 dl riven västerbottenost (eller annan smakrik hårdost)

Värm ugnen till 150°C.  Koka upp vattnet med salt och koka rättikan i 5 minuter.  Häll av vattnet och varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.  Blanda crème fraiche, philedelphiaost och grädde, tillsätt svartpeppar.  Lägg anchovies med i lager. Fördela gräddblandningen över rättikan och även i mellan rättikan.  Gratinera gratängen i ca 1 till 1.5 tim.  När den börjar få färg och kännas mjuk ta ut ur ugnen och lägg på den rivna osten.  Gratinera i ugnen några minuter till, tills osten fått fin färg och konsistens.

 

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Menar du inte ansjovis? Ansjovis och anchovies är inte samma fiskar. Detta blir ofta fel när svenska recept översätts till engelska.

    • Haha, så menar jag säkert! 🙂 TACK!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »