Favoriten: LCHF silltårta

2019-06-20 9:45     Kommentera    Kategori: LCHF Högtider

 

Denna silltårta gör jag varje midsommar! Den är så otroloig god, mättande och får med alla de högtids ingredienserna!

Pajbotten:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sesammjöl
0,5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
Salt o cayennepeppar

Fyllning
1 burk mascerpone (ost)
2 dl majonnäs
1 rödlök skivad
4-5 kokta ägg
2 dl strimladsallad
1-2 dl riven västerbottenost
sill (den med minst kolhydrater, jag tog skärgårdssill)

Topping
1 knippe gräslök, finhackad
Löjrom, en burk, kan även uteslutas

Gör så här:

PAJBOTTEN
Värm ugnen till 200 grader.
‘Smält’ smöret, tills den är mjuk, ej rinnande.
Rör i resten och tryck ut i en pajform. Det går att även använda bakplåtspapper i en form så att den ej fastnar.
Grädda pajskalet i 10 minuter.

FYLLNING
När pajskalet svalnat bred mascerponeosten på botten av pajen.
Bred över majonnäs och lägg ett lager med rödlök (ungefär hälften).
Strö över den rivna osten.
Skiva äggen och täck pajen med ägg.
Strö över salladsblad.
Lägg på sillbitar så mycket som önskas.
På med resten av rödlöken och till sist gräslök och klickar med löjrom.
Ställ kallt tills den ska serveras. Fixas gärna dagen före.

Jag kan även rekommendera att göra egen sill med sillfileér och majonnäs, creme fraiche och kryddor till fyllningen.

Lycka till och njut!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »