Årets LCHF sill – bästa!
I år blir det lite variation i julsillen. Jag har gjort tre sillvarianter:
- Senap- & äppelsill
- Koriandersill med ingefära och lime
- Inlagd sill
Senaps- syrlig äppelsill
ca 200g sill
2 dl smetana (eller creme fraiche)
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk senapsfrön
1 msk tunnt skivat lök
1 msk äppelcidervinäger
2 msk tunnt skivat grönt syrligt äpple
vitpeppar
Blanda ihop i en bunke och rör ner sillen.
Koriandersill
ca 200g sill
2 dl smetana (eller creme fraiche)
1 dl majonnäs1 knippe koriander, finhackad
1 liten röd lök, hackad
1 lime, juicen
1 tsk pressad ingefära (Markatta, finns på flaska)
Bland ihop och rör ner sillen.
Inlagd sill
ca 200g sill
1 dl 12% ättika
1,5 dl vatten
ev. sötnint (stevia drops)
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddpeppar
3 lagerblad
1 lite morot, tunna skivor
1 rödlök, tunna skivor
2 cm purjolök, tunna skivor
1 tsk riven färsk ingefära
Till inlagd sill, koka vatten, ättika och sötning. Låt svalna och sedan blanda ihop med övriga.