Årets LCHF glögg 2018

2018-11-18 14:39     2 Kommentarer    Kategori: Dryck, Julmat, LCHF Högtider

Det var nu 10 år sedan jag för första gången utförskade att göra egen glögg inom LCHF… Det lyckades bra och sedan dess har jag utvecklat glöggen med olika varianter.

Idag var vi ute i flera timmar och blev så frusna, när vi kom hem så tyckte vi att det vore så gott med glögg, det sagt så var det bara att koka ihop – enkelt är det också!

LCHF glögg 2018
1 liter vatten
1 apelsin, juicen
1 tsk kardemummakärnor
3 kanelstänger
1 tsk hela nejlikor
1 dl svarta vinbär eller blåbär
3 dl hallon
3 msk sötströ (stevia) – kan uteslutas

  • Koka ihop allt och låt sjuda i ca 30 minuter, häll i mera vatten vid behov.
  • Låt stå i 3-4 timmar, gärna över natten och sila av.
  • Häll upp i flaska och ställ kallt i kylen.

    För dig som vill ha spetsad glögg blanda ihop med rödvin, för en starkglögg ta till med lite vodka. Du väljer, du bestämmer. För övrigt passar glöggen perfekt till hela familjen!

Servera med skalade mandlar!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

2 Kommentarer + Kommentera

  • Jag har gjort din glögg men hallon saknades hemma så jag tog röda vinbär.
    Honung som sötning.
    Apelsin hade jag inte heller (hmm, tyder på att allt blv väldigt spontant, haha) så jag tog för syrans skull istället Kakkadee (torkade Hibiscusblommor)
    Jättegott och i klass med bästitestglöggen men med myycket mindre sötma.
    Spetsas med rom för vuxenvarianten 😉

    • Åh så underbart! Gott med Rom!!! 😉

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »