LCHF thaicurry

2014-01-13 14:30     1 Kommentar    Kategori: Kyckling

20140113-112254.jpg

Detta var supergott!
4 port
2 lökar skivade
100 g smör
1/2 burk röd curry paste
2-3 kycklingfiléer strimlade
2 dl vitkål strimlad
1 gul paprika strimlad
Salt, peppar, cayennepeppar,
1 burk kokosmjölk
2 dl vispgrädde
Juice från 1 lime

Smält fettet o fräs löken några minuter. Tillsätt curry och fräs ihop i 7-10 min. Lägg i kycklingen och blanda ihop. Efter några minuter tillsätt övriga ingredienser o puttra i 15 minuter.

Servera som är eller med blomkålsris.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

1 Kommentar + Kommentera

 • Hej!
  Ville bara berätta att jag testade ditt microbröd på några andra sätt.Jag använde kokosolja i stället för smör och ändrade lite med smaksättningarna och det här kan man nog göra på många andra sätt med den viktigaste ändringen var att jag bytte smör mot kokosolja ,jag tror att kokosoljan är det bästa fettet. Och eko förstås!

  25 g kokosolja smält i micron och blandas med 1msk ost, 1msk riven morot och 50 gr mandelmjöl, vispa ihop 1ägg och rör i, dela på 2 och micra 2 min.

  25gr kokosolja smälts i micron och blandas med 1msk solroskärnor och 1msk nyponpulveri plus 50gr kokosmjöl och 1 msk chiafrön vispa ihop 1 ägg och rör i, dela på 2 och micra 2 min. Rena nyttighetsbomben och supergott!
  här lite om chiafrön.
  Lite allmänt om chiafröets hälsofördelar

  Chia (Salvia hispanica) har faktiskt funnits sedan 3500 f. Kr och ordet chia betyder styrka. Fröna är en bra källa till både omega 3, proteiner, mineraler och antioxidanter, som järn, calcium, B3, magnesium, zink och fosfor. Chiasäd innehåller dessutom 20 % proteiner, en betydligt högre andel i andra sädesslag som vete och ris.

  Chia har många positiva effekter, bland annat ger det mättnadskänsla samtidigt som det innehåller en hel del fibrer. De hjälper vid en eventuell viktnedgång, eftersom de reducerar hungerkänslor och genom att de, precis som psylliumfrön, sväller i kombination med vatten, gör det att du äter mindre och känner dig mätt tidigare. Den svällande effekten hjälper också till att rensa ut toxiner ur kroppen och att lugna tarmen. Chiafrön håller även blodsockret i schakt genom att kolhydrater omvandlas till enkla sockerarter långsammare och innehållet av lösliga fibrer stabiliserar blodsockret.

  Essentiella fetter i chiafrön

  Fröet har en fantastisk uppsättning essentiella aminosyror, protein och antioxidanter, vitaminer och mineraler. Framförallt utgör chiafrön en sensationellt god källa till Omega 3, som är viktigt för hjärnfunktionen och hjärnutvecklingen hos barn.

  Chia innehåller bland annat:

  – 8 ggr mer Omega-3 än lax

  – 15 ggr mer magnesium än broccoli

  – 5 ggr mer kalcium än mjölk

  – 3 ggr mer järn än spenat

  – 3 ggr mer antioxidanter än blåbär

  – mer protein än i havre och vete

  – många vitaminer och mineraler

  – och är helt glutenfritt och veganskt!

  Vissa studier visar att chia sänker blodtrycket och dess innehåll av omega 3 har en positiv effekt på inflammationer, hjärtsjukdomar och åderförkalkning. Inom naturmedicinen har chia använts för att lindra smärta och reducera inflammationer. Omega 3 fettsyrorna omvandlas till prostaglandiner som både har antiinflammatoriska och smärtlindrande effekter.

  Hur använder jag chiafrön

  Om man blötlägger chiafrön med en del frön och nio delar vatten, bildas en gelé som kan förvaras i kylskåp och användas till gröt, marmelader, i yoghurt, såser och i bakning, matlagning och till barnmat. Hela frön kan strös över sallader, användas i müslin, på smörgåsen eller som tilltugg. Chiafrön har mycket en mild, nötliknande smak, väl värd att prova.

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »