LCHF paj – den bästa!

2017-06-21 15:25     Kommentera    Kategori: Kyckling

Det här är den bästa pajen!!! Punkt! Jag har inte ätit någon paj godare som rymmer inom LCHF!

Dessutom så kan fyllningen ändras och göras helt efter det du gillar och har hemma. Igår gjorde jag två pajbottnar (dubblade bara receptet). Den ena ska bli till sillpajen till midsommar och den andra blev en gudomlig tonfiskpaj som vi åt av igår kväll!

Pajbotten:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
Salt o rikligt med cayennepeppar

Gör så hör:

Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet i 10 minuter, eller tills gyllenbrun!

Dra ner värmen till 180 grader… Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min.

Fyllning:
4 ägg
3 dl riven ost
1 hackad lök
2 dl majonnäs

Och välj ditt favorittillbehör.
Jag tog:

1 burk tonfisk i vatten, avrunnen som jag blandade ihop med smeten ovan. Sen stoppade jag i rikligt med fetaost och tomatklyftor.

Andra förslag:

  • Kycklingbitar med broccoli
  • Stekt bacontärningar med sparris (eller broccoli, eller tomat)
  • Paprika och fetaost för en grönsakspaj…

Servera med sallad!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »