Kycklingfärs, kokosgrädde och koriander
Lite spontan maträtt som jag fixade igår! Det blev supergott, tyckte alla!
3-4 portioner
500g kycklingfärs
100g smör
1 rödlök, skivad
1 msk röd curry pasta (thaicurry)
cayennepeppar, paprikapulver, salt
1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk)
1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag)
1/2 purjolök i bitar
1 dl rödkål, delad
1 lime, pressad
1 knippe färsk koriander, hackad
- Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen.
- Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter.
- Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter.
- Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till.
- Rör i koriander på slutet och servera direkt.
- Smaklig måltid!