Enkla ”asiatiska” vårrullar/wraps – sååå gott

Dessa är supergoda! Rispapper är rätt så rikt på kolhydrater per 100g men ett ark väger knapt grammet, jag äter 2-3 så det får gå. Och det funkar för mig, skapar inget sötsug.
Vi brukar göra Vietnamesiska vårrullar med massor tillbehör, men vi villa ha något enkelt och jag kände verkligen för rullar, eller “wraps” som det kan också kallas.
Innehåll
Rispapper
Innerfilé av kyckling
Salladsmix
Sjögräsnudlar
Avokado
Rödlök
Kokossås (kokosgrädde, limejuice, limezest, salt, peppar)
Så här gjorde vi:
- Vi stekte ett paket bröst innerfilé av kyckling, med lite limezest, salt och kokosolja.
- Hällde av nudlarna och åt de som de var (ej förkokta).
- Skivade lök och avokado.
- Blandade till en sås på ca 2 dl kokosgrädde, limejuice o 1 tks zest, kryddor.
- I en djup tallrik häller du upp kokande vatten och doppar ner rispappret lite försiktigt, en gång, sen lägger den på tallriken.
- Fyll en “sträng” i mitten med det du vill fylla din rulle med, och vik sedan ihop. Jag viker upp bottenkanten och sedan sidorna.


pyaub9
u7hxll