LCHF kycklingpaj med soltorkade tomater (BÄST!!!)
Vi var på kräftskiva igår, så otroligt gott. Vi bidrog med en LCHF kycklingpaj. Jag tror nämligen det var den godaste pajen jag gjort, någonsin. Krämig, smakrik och fantastisk god.
Pajbotten till en paj:
50 g smör
2 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 ägg
Salt o rikligt med cayennepeppar
Gör så hör:
Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajskalet i 10 minuter, eller tills gyllenbrun!
Dra ner värmen till 180 grader. Lägg i fyllningen nedan och grädda i ugnen ca 30 min.
Fyllning:
4 ägg
3 dl riven ost
1 rödlök, hackad
2 dl majonnäs
2-3 kycklingfileér, strimlade, kryddade och stekta i smör
5 soltorkade tomater, hackade
8 cocktailtomater, delade
Basilikablad på toppen
Fyllning:
Rör ihop ägg, ost, lök och majonnäs. När kycklingen svalnat lite (om du steker den i sambande med pajfix), rör ner kycklingen och tomater. Spara gärna några cocktailtomater och peta in de på toppen av pajen när fyllningen är på plats i pajskalet. Dekorera med basilkablad. Grädda i ugn i 30 min.