Ungslåda med köttfärs och rättika

500g Rättika, skalad och skuren i 5mm tjocka skivor
500g köttfärs
1 dl färska kryddor, mejram och persilje
1 msk torkad dragon
2 msk dijonsenap
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
15 cm purjolök
5 champinjoner i skivor
4 msk philidelphiaost
3 dl vispgrädde
cayennepeppar, paprikapulver, salt o svartpeppar
3 dl riven cheddarost eller annan smakrik ost
Koka rättikan i 5 minuter i vatten. Blanda köttfärsen med kryddor. Mixa phil.ost och grädde ihop. Rör ner i köttfärsröran. Lägg rättika, lök, köttfärs i lager i en ugnsform.
Gratinera i ugn ca 30-45 min (beroende på ugn – jag använder mig av mikro/ugn som är väldig snabb – tar då 20 min)… När köttfärsen ser färdig ut, ta ut formen och täck med ost. Gratinera i några minuter till, tills du får önskad färg på osten.
Servera med några tomater eller babyspenatblad.
Enkelt och gott, perfect en vardagskväll!