Ungslåda med köttfärs och rättika

2010-10-10 12:23     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

500g Rättika, skalad och skuren i 5mm tjocka skivor
500g köttfärs
1 dl färska kryddor, mejram och persilje
1 msk torkad dragon
2 msk dijonsenap
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
15 cm purjolök
5 champinjoner i skivor
4 msk philidelphiaost
3 dl vispgrädde
cayennepeppar, paprikapulver, salt o svartpeppar
3 dl riven cheddarost eller annan smakrik ost

Koka rättikan i 5 minuter i vatten.  Blanda köttfärsen med kryddor.  Mixa phil.ost och grädde ihop.  Rör ner i köttfärsröran.  Lägg rättika, lök, köttfärs i lager i en ugnsform.

Gratinera i ugn ca 30-45 min (beroende på ugn – jag använder mig av mikro/ugn som är väldig snabb – tar då 20 min)… När köttfärsen ser färdig ut, ta ut formen och täck med ost.  Gratinera i några minuter till, tills du får önskad färg på osten.

 

Servera med några tomater eller babyspenatblad.

Enkelt och gott, perfect en vardagskväll!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »