Torsk och blomkål i ugn med cayennesting
En otrolig god, snabb och enkel rätt! Perfekt till helgen.
2 portioner
2 bitar torsk (eller annan fisk)
1/2 blomkål (eller annan grönsak du gillar)
2 msk tomatpuré
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
cayennepeppar, salt och svartpeppar
2 dl riven västerbottenost
100 g smör
Värm ugnen till 180°C
Lägg fisken och blomkålsbitar i en ugnsform. Lägg tomatpuré lite utspritt på fisken o blomkålen. Gör det samma med creme fraiche, lite klickar här och där. Häll över grädde och krydda. Strö slutligen över osten och klicka på smörbitar övers.
Grädda i ugnen i 20-30 minuter.
Servera som är eller med en krispig grönsallad.
Sååååååå gott!
Gjorde den i dag supergott1
Spännande. Jag har alltid problem med att få in fisk i min vardag (blir sashimi ibland). Är ju lite dumt för fisk är ju så vansinnigt nyttigt och mättande.
Han en fin dag =)
//Frognerfrun