LCHF spare ribs / revbensspjäll! Mumma!

2018-02-11 15:23     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Spare ribs, eller revbensspjäll som det heter på Svenska. Det här var första gången vi gjorde detta, och på riktigt – såååå gott! Det var mest Anders som gjorde om jag ska vara helt ärlig, jag gjorde BBQ – såsen…

LCHF Spare ribs

2 kg revben
4 msk Grillkryddblandning (valfri blandning, kolla bara så de inte innehåller E621)
(t.ex. salt, peppar, cayennepeppar, kanel, spiskummin, vitlökskrydda, dragonkrydda, muskotnöt, korianderkrydda, paprikakrydda…)

Bbq-sås

1 dl tomatpuré
salt och peppar
3 msk limejuice
2 msk pressad ingefärsjuice (markatta)
1 tsk paprikapulver
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk kanel
1 dl buljong från köttet
2 msk vitvinsvinäger

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 120°C.
  2. Gnid in köttet rejält med kryddblandningen, runt om.
  3. Packa in revbenen i folie med köttsidan ner, vi gjorde då 2 paket.
  4. Lägg på ugnsplåt och ställ i mitten av ugnen i 2 timmar.
  5. Ta ur köttet och låt vila och svalna i 10 minuter.
  6. Häll av buljongen/köttspadet.
  7. Vänd köttsidan uppåt och ställ på folien på ugnsplåten.
  8. Pensla på rikligt med bbq-sås.
  9. Höj ugnstemperaturen till 180°C och ställ i mitten av ugnen.
  10. Ta ut köttet var 10’de minut och pensla på mera bbq-sås, gör detta 4-5 ggr.
  11. Servera med t.ex. coleslaw.

Save

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »