LCHF spare ribs / revbensspjäll! Mumma!
Spare ribs, eller revbensspjäll som det heter på Svenska. Det här var första gången vi gjorde detta, och på riktigt – såååå gott! Det var mest Anders som gjorde om jag ska vara helt ärlig, jag gjorde BBQ – såsen…
LCHF Spare ribs
2 kg revben
4 msk Grillkryddblandning (valfri blandning, kolla bara så de inte innehåller E621)
(t.ex. salt, peppar, cayennepeppar, kanel, spiskummin, vitlökskrydda, dragonkrydda, muskotnöt, korianderkrydda, paprikakrydda…)
Bbq-sås
1 dl tomatpuré
salt och peppar
3 msk limejuice
2 msk pressad ingefärsjuice (markatta)
1 tsk paprikapulver
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk kanel
1 dl buljong från köttet
2 msk vitvinsvinäger
Gör så här:
- Värm ugnen till 120°C.
- Gnid in köttet rejält med kryddblandningen, runt om.
- Packa in revbenen i folie med köttsidan ner, vi gjorde då 2 paket.
- Lägg på ugnsplåt och ställ i mitten av ugnen i 2 timmar.
- Ta ur köttet och låt vila och svalna i 10 minuter.
- Häll av buljongen/köttspadet.
- Vänd köttsidan uppåt och ställ på folien på ugnsplåten.
- Pensla på rikligt med bbq-sås.
- Höj ugnstemperaturen till 180°C och ställ i mitten av ugnen.
- Ta ut köttet var 10’de minut och pensla på mera bbq-sås, gör detta 4-5 ggr.
- Servera med t.ex. coleslaw.