LCHF shepards pie
Den traditionella engelska rätten Shepards pie eller Cottage pie som det också heter är så gott. En enkel rätt som är dessutom god att bjuda på…
Shepards pie
4-6 portioner
4oog köttfärs
100g smör
2 lök
1 gul paprika
10 champinjoner
1 msk dijonsenap
salt och peppar
paprikapulver
korianderpulver
3 msk tomatpure
2 dl vispgrädde
3 msk worcestershiresås
Moset
1 blomkålshuvud
100 g smör
2 msk persilja och gräslök (förslagsvis, kan uteslutas)
2 dl + 2 dl riven ost
Klickar med smör
Svartpeppar
Smält smöret i en stekpanna och stek (hackad) lök och (skivad) svamp, tillsätt köttfärs och bryn den. Lägg till alla kryddor samt grädde och hackad paprika, blanda ihop till köttfärssås. Lägg upp i en ugnsform.
Koka blomkålen mjuk, hälla av vattnet och mixa den slät med mixerstav. Tillsätt smör, örter och 2 dl riven ost. Täck färsen i ugnsformen med moset. Strö över ost på toppen. Hit kan förberedas tom dagen innan. Lägg ut några klickar smör längst upp och svartpeppar.
Gratinera i ugnen tills toppen fått fin färg, ca 20-30 min.
Servera med en sallad.
Ser gott ut!
Men Shepards pie och Cottage pie är väl inte riktigt samma sak?
Shepards pie är gjord på hela köttbitar (tärnat) av lamm, medans Cottage pie är gjort på färs? Fick jag lära mig på en restaurang i England. Gott var det i alla fall.