LCHF pad thai – Så otroligt gott!!!
LCHF Pad Thai – En supergo Thailänsk maträtt
6 portioner
Sås
2 msk fisksås
1 msk jordnötssmör (utan tillsatt socker)
1 msk tahini
2 lime, juicen
1 msk worcestershiresås
3 vitlöksklyftor, pressade
1 dl vatten
Övrigt
1 zucchini
1-2 sötpotatisar
1-2 rättikor
800 g kycklinglårfileér
kokosolja till stekning
2 silverlök
2 tsk chipotlepaste eller röd currypasta
2,5 dl jordnötter, grovt hackade och torrostade
3 dl böngroddar
2 dl koriander, hackad
- Börja med såsen. I en stekpanna rör ihop fisksås, jordnötssmör, tahini, limejuice, worcestershiresås, vitlök och vatten. Låt koka upp i ungefär 2-3 minuter. Häll såsen i en skål och ställ åt sidan.
- Skala sötpotatisen och rättika, strimla de och zucchinin i breda strimlor med potatisskalare eller med en juliene och ställ åt sidan.
- En en stekpanna värm kokosolja och strimla kycklingen. Fräs kycklingen i omgångar tills den blir genomstekt. Lägg åt sidan.
- Skala löken och skiva tunnt.
- Hetta upp kokosolja i stekpannan och stek löken i ett par minuter. Lägg i chipotlepaste och fräs ihop i ytterligare några minuter.
- Tillsätt ¾ av jordnötterna och hälften av böngroddarna och fräs ihop i 3-4 minuter. Lägg i zucchini, sötpotatis och rättika samt kycklkingen tillsammans med hälften av såsen. Låt allt bli genomvarmt.
- Rör i koriander och lägg upp i skålar.
- Lägg resterande böngroddar och nötter på toppen samt några korianderblad och servera direkt.