LCHF lasagne
LCHF Lasagne är verkligen supergott. Både till fest och till vardags! Jag använder aubergine istället för pasta och det smakar super!
4 Portioner
1 gul lök
100 g smör
400 g blandfärs eller annan färs
1-2 pressade vitlöksklyftor
4 tomater, hackade
1 msk tomatpuré
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl creme fraiche
Kryddor:
koriander
muskotnöt
cayennepeppar
kanel
paprikapulver
spiskummin
salt och svartpeppar
1 Aubergine
Sås
3 dl riven ost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt
vitpeppar
cayennepeppar
paprikapulver
muskotnöt
Sätt ugnen på 200°C
1. Hacka löken och fräs i smör, tillsätt färs och vitlök. Stek i några minuter tills färsen får färg.
2. Lägg i tomaterna, puré, grädde och kryddor.
3. Puttra i ca 10 minuter.
Under tiden gör såsen
SÅS
1. Häll grädde i en kastrull, tillsätt hälften av den rivna osten, kryddor och crème fraîche. Koka upp och låt sjuda några minuter.
2. Skiva aubergine i tunna skivor, runda eller långa.
3. Varva köttfärsen, zucchini och sås i en ugnsform.
4. Strö resten av osten ovanpå.
5. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter, så att osten får härlig färg.
Men 7 dl grädde/cr fr. är det inte mkt för 4 portioner även om man äter lchf? Eller räcker det till fler? Man brukar väl säga 1 dl gräddsås eller liknande per port?
Mvh/Birgitta
Det var det jag hade i min 🙂 Och alla gillade det, men visst det blev en del sås kvar som åts upp som soppa sen 😉
Lite förvirrande recept. Är det zucchini eller aubergine du använder?
Gott låter det i alla fall.
Men åh! Sorry! 🙂 Jag gör den ibland med zucchini och ibland med aubergine! Så både fungerar, kanske inte samtidigt! 😉 Denna gång använde jag aubergine! Tack…. 😉
mmmMmm! Trur Lasagne må på vekas meny 😉
Det är såååå gott! Och alla barnen gillar oxå! Grattis frun förresten 😉