LCHF köttfärssoppa
6 portioner
1 kg köttfärs eller blandfärs
10 medelstora champinjoner
100 g smör
1 gul paprika
2 gula lökar
2 msk dragon (torkad)
3 vitlöksklyftor
4 msk paprikapulver
1-2 msk eko tomatpuré (hade glömt dessa, sorry)
1 liter grädde
3 dl vatten (eller mera om det behövs)
salt & peppar
1 knippe färsk persilje
creme fraiche
Smält en rejäl klick smör i en stekpanna. Skiva svampen och sted den tills den blir krispig och får fin färg. Lägg över i en kastrull. Stek köttfärsen i omgånger tills den får fin färg. Lägg över i kastrull. Häll i alla kryddor och grädde och vatten. Hacka löken grovt och lägg i kastrullen. Koka upp och låt puttra i ca 10-15 min. Klipp i persiljen och kär upp paprikan och lägg i kastrullen, låt puttra med i några minuter.
Ha i en klick (50g) smör. Smält i och blanda runt.
Servera med creme fraiche. Mättande och gott!