Korvpanna med citron- & örtkräm
Till middag gjorde vi en god och smakrik korvpanna!
LCHF korvpanna
4-6 portioner
3 rödlök, i klyftor
1/2 blomkål i bitar
4 sparrisar, i 3 cm långa bitar
4 dl vitkål, strimlad
1 paprika, i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
olika korvar (mängd efter tycke) med hög kötthalt alternativt kycklingfilébitar som du först steker klart
smör att steka i
körsbärstomater
Limesås med örter
3 dl creme fraiche
1 citron, saften
2 msk hackad koriander eller basilika
Gör så här:
- Värm ugnen till 220°C.
- Smält smör i en stekpanna.
- Stek grönsakerna (ej tomater och paprika) i omgånger och lägg över i en stor ugnsform.
- Ställ formen i ugnen i 15 minuter.
- Under tiden dela korven i mindre bitar och stek i smör. Tillsätt paprika och pressad vitlök i någon minut på slutet.
- Lägg över korv och paprika samt tomaterna i ugnsformen och gratinera i ugnen i 10 minuter till.
- Blanda ihop såsen.
- Ta korvpannan ur ugnen och klicka över såsen.
- Servera gärna med riven ost, kan dock uteslutas.
- Njut!