Gulashsoppa LCHF !
lök
1 paprika
1 chilipeppar
3 vitlöksklyftor
1,5 msk tomatpuré (Ica’s ekologiska har mins kolhydrater vad jag har hittat).
10 cm purjolök
5 champinjoner i bitar
1/2 tsk kummin
egen buljong eller bara salt & peppar (jag hade egen buljong över från en kokt skinka).
1 l vatten
3 bitar rättika skuren i tärningar (ca 4 dl)
2 krm cayennepeppar
300g ryggbiff eller annan kött
5 msk kokofett
Skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan. Bryn köttet i kokosfett, tillsätt lök, purjo och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
Smält mera kokosfett i en stekpanna och stek champinjonerna.Häll buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter. Eller salta o peppra det som redan finns i grytan.Skala och dela rättikan i bitar. Tillsätt rättikan koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med ev salt och peppar.
Servera rikligt med creme fraiché! Supergott!!!! 🙂