Grönpepparmarinerad rostbiff

2015-10-12 13:30     3 Kommentarer    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Det här är den godaste och bästa rostbiffen jag vet. Den har jag gjort i 20 år! Men aldrig skrivit upp det på bloggen. Men nu kommer den, och dessutom perfekt för oss LCHF folk!

4-6 portioner
1,2 – 1,5 kg rostbiffe
100 g smör
salt, peppar, cayennepeppar
2 lök

Marinad

3 msk grönpeppar i lag
1 dl rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
salt och peppar

  1. Ta fram rostbiffen i god tid så att den har rumstemperatur när den ska tillagas.
  2. Värm ugnen till 120 grader C.
  3. Lägg en bit folie i en mindre ugnsform och skiva smöret och lägg i botten.
  4. Salta och peppra rostbiffen runtom och lägg den i foliet.
  5. Skala och dela löken i bitar och lägg runt biffen.
  6. Lägg resterande smör på biffen.
  7. I med en stektermometer och  ställ rostbiffen i ugnen.
  8. Det tar ca 1,5 timme i ugnen, beroende på hur röd du önskar att biffen ska vara innuti.
  9. 55 grader – blodig, 59-62 grader rosa.
  10. Ta ur biffen och klä in den i folie för att vila en stund.
  11. När den svalnat skär den i skivor

Marinaden:

  1. Krossa grönpeppar grovt.
  2. Blanda ihop med det övriga till marinaden.
  3. Slå över det skivade köttet
  4. Ställ kallt i ett par timmar.

  

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

3 Kommentarer + Kommentera

  • Kan bara instämma, den är verkligen god. Jag gjorde den på innanlår.
    Vi köper numera kött från Gröna Gårdar, det kommer vakuumpackat så
    man får frysa in det själv. I Stockholm är det så lyxigt att man kan få
    det hemkört om man vill.

    • Tack… så härligt. Underbart med bra kött!

  • Så läcker den ser ut. Och så lättlagad. Den måste jag testa framöver 🙂

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »