Grönpepparmarinerad rostbiff
Det här är den godaste och bästa rostbiffen jag vet. Den har jag gjort i 20 år! Men aldrig skrivit upp det på bloggen. Men nu kommer den, och dessutom perfekt för oss LCHF folk!
4-6 portioner
1,2 – 1,5 kg rostbiffe
100 g smör
salt, peppar, cayennepeppar
2 lök
Marinad
3 msk grönpeppar i lag
1 dl rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
salt och peppar
- Ta fram rostbiffen i god tid så att den har rumstemperatur när den ska tillagas.
- Värm ugnen till 120 grader C.
- Lägg en bit folie i en mindre ugnsform och skiva smöret och lägg i botten.
- Salta och peppra rostbiffen runtom och lägg den i foliet.
- Skala och dela löken i bitar och lägg runt biffen.
- Lägg resterande smör på biffen.
- I med en stektermometer och ställ rostbiffen i ugnen.
- Det tar ca 1,5 timme i ugnen, beroende på hur röd du önskar att biffen ska vara innuti.
- 55 grader – blodig, 59-62 grader rosa.
- Ta ur biffen och klä in den i folie för att vila en stund.
- När den svalnat skär den i skivor
Marinaden:
- Krossa grönpeppar grovt.
- Blanda ihop med det övriga till marinaden.
- Slå över det skivade köttet
- Ställ kallt i ett par timmar.
Kan bara instämma, den är verkligen god. Jag gjorde den på innanlår.
Vi köper numera kött från Gröna Gårdar, det kommer vakuumpackat så
man får frysa in det själv. I Stockholm är det så lyxigt att man kan få
det hemkört om man vill.
Tack… så härligt. Underbart med bra kött!
Så läcker den ser ut. Och så lättlagad. Den måste jag testa framöver 🙂