Fläskfilé med vitlök, persilje & sockerärtor

2011-11-04 11:42     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

(Tyvärr så har bilden försvunnit i överföringen från gamla bloggen)

3 portioner

1 fläskfile (i 2 cm tjocka skivor)
50 g smör
4 stora champinjoner
1 rödlök
1/3 blomkålshuvud
1/2 paket sockerärtor
3-4 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
oliver
nudd muskotnöt
1 tsk koriander (burk)
1 knippe persilje (färsk)
örtsalt
cayennepeppar

Smält smöret i en stekpanna.  Fräs champinjonerna frasiga.  Lägg över i en gryta.  Fräs sockerärtorna, lägg över i grytan.  Bryn fläskfilé bitararna.  (Använd mera smör vid behov). Lägg filén i grytan.

Skär upp löken o blomkålen, hacka vitlöken o lägg direkt i grytan.
Häll i creme fraiche o grädde, kryddor o persilje. Koka upp o låt småkoka tillse filén är genomstekt, ca 5-10 min…
Servera… mmmm! Och extra gott blir det med ett glas rött… och en brinnande brasa 😉

Härliga råvaror o så gott med smöööööör!

Jag älskar persilja!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »