Fläskfilé med vitlök, persilje & sockerärtor
(Tyvärr så har bilden försvunnit i överföringen från gamla bloggen)
3 portioner
1 fläskfile (i 2 cm tjocka skivor)
50 g smör
4 stora champinjoner
1 rödlök
1/3 blomkålshuvud
1/2 paket sockerärtor
3-4 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
oliver
nudd muskotnöt
1 tsk koriander (burk)
1 knippe persilje (färsk)
örtsalt
cayennepeppar
Smält smöret i en stekpanna. Fräs champinjonerna frasiga. Lägg över i en gryta. Fräs sockerärtorna, lägg över i grytan. Bryn fläskfilé bitararna. (Använd mera smör vid behov). Lägg filén i grytan.
Skär upp löken o blomkålen, hacka vitlöken o lägg direkt i grytan.
Häll i creme fraiche o grädde, kryddor o persilje. Koka upp o låt småkoka tillse filén är genomstekt, ca 5-10 min…
Servera… mmmm! Och extra gott blir det med ett glas rött… och en brinnande brasa 😉
Härliga råvaror o så gott med smöööööör!
Jag älskar persilja!