Färska musslor i vår kök
Billigt, enkelt och supergott! Varför gör vi inte detta mer ofta tro? Vi köpta färska musslor, ca 1 kg och hade en fantastisk måltid med gott vin till.
Sä här gjorde vi musslorna:
1 kg musslor
2 schalottenlök, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 knippe persilje hackad
1 röd chili, finhackad
1 msk rapsolja
2 msk smör
1-2 krm vitpeppar
Tillagning:
- Gör rent musslorna, släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man klämmer på dem.
- Fräs lök, vitlök och chili i smör och olja.
- Häll i vin och låt koka upp i ett par minuter.
- Lägg i musslorna och sätt på locket. Koka i 5-6 minuter, musslorna ska nu öppna sig.
- Ta upp musslorna och lägg över i en skål
- Koka vidare spadet på hög värme så den reduceras till hälften.
- Tillsätt grädde och persilja och koka upp, smaka av med vitpeppar och ev. salt.
- Lägg i musslorna och vänd runt dem i såsen så att de blir varma.
- Servera!