Färska musslor i vår kök

2020-07-28 14:34     Kommentera    Kategori: Kött / Fläsk / Korv

Billigt, enkelt och supergott! Varför gör vi inte detta mer ofta tro? Vi köpta färska musslor, ca 1 kg och hade en fantastisk måltid med gott vin till. 

Sä här gjorde vi musslorna:

1 kg musslor
2 schalottenlök, hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2,5 dl vitt vin
2,5 dl grädde
1 knippe persilje hackad
1 röd chili, finhackad
1 msk rapsolja
2 msk smör
1-2 krm vitpeppar

Tillagning:

  1. Gör rent musslorna, släng de som är trasiga eller inte stänger sig när man klämmer på dem.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör och olja.
  3. Häll i vin och låt koka upp i ett par minuter.
  4. Lägg i musslorna och sätt på locket. Koka i 5-6 minuter, musslorna ska nu öppna sig.
  5. Ta upp musslorna och lägg över i en skål
  6. Koka vidare spadet på hög värme så den reduceras till hälften.
  7. Tillsätt grädde och persilja och koka upp, smaka av med vitpeppar och ev. salt.
  8. Lägg i musslorna och vänd runt dem i såsen så att de blir varma.
  9. Servera!

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »

Lämna gärna en kommentar!

XHTML: Du kan använda dessa tagar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

« Föregående inlägg  | Hem |  Nästa inlägg »