Chiligryta med pro- & prebiotika
Chilibön- och linsgryta
Jättegott o enkelt… Optimalt med både probiotika och prebiotika – bra för kropp o tarm!
4 port
50 g smör
1 stor rödlök
2 msk tomatpuré
1 msk worcestershiresås
1 msk chiliflakes
1/2 tsk cayennepeppar
Chilisalt alt vanlig flingsalt
2 dl röda linser
3 dl vatten
1 tetra blandade ekologiska bönor
3 mini paprikor
1,5 dl vispgrädde
3 korvar med hög kötthalt (kan uteslutas)
Färsk basilika på slutet
Serveras med creme fraiche o syrad rödkål
Fräs hackad lök i smör.
Tillsätt tomatpuré o kryddor o stek ihop några minuter.
Lägg i linser o häll på vatten, sjuda ca 10-15 minuter.
Dela korv o paprika, lägg dessa i samt bönorna och gräddw och låt allt bli varmt. Kan även småkoka längre, blir bara tjockare o godare.
Servera med creme fraiche o syrad rödkål!
Smaklig måltid!